Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

MEDITERRANEAN COSMOS

Η ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΊΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΊ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΓΕΎΣΗ. mediterraneancosmos.gr,

Η βόλτα στο Mediterranean Cosmos, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Β. Ελλάδα, προσφέρει αμέτρητες επιλογές.

Εδώ είναι το σημείο όπου το shopping συνδυάζεται με επιλογές διασκέδασης για όλους και γεύσεις που μένουν αξέχαστες.

Πλούσιο πρωινό ή γευστική μακαρονάδα σε περιβάλλον που θυμίζει γνήσια ιταλική τρατορία; Ελληνική κουζίνα ή κουζίνες του κόσμου; Μπέργκερ πριν από το σινεμά ή ευφάνταστα κοκτέιλ πλάι στα νερά μιας πισίνας; Το εμπορικό κέντρο-προορισμός της Θεσσαλονίκης, εκτός από ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της μόδας, της διακόσμησης, της τεχνολογίας και της ομορφιάς, αποτελεί ταυτόχρονα ένα κέντρο γεύσης όπου μερικά από τα πιο διάσημα πιάτα της πόλης περιμένουν τους επισκέπτες του. Περισσότερα από 200 καταστήματα και αγαπημένα brands, 30 εστιατόρια και καφέ, 11 αίθουσες κινηματογράφου και escape room είναι εκεί για να προσφέρουν εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας και διασκέδασης.

„Πριν ξεκινήσουμε την εξερεύνηση, περνάμε από το Estrella και δοκιμάζουμε τα φημισμένα best sellers που σερβίρονται εκεί. Το Bougatsan® είναι το viral υβριδικό γλυκό που συνδυάζει τραγανοψημένο κρουασάν με ολόφρεσκη, αχνιστή κρέμα μπουγάτσας με αυθεντική βανίλια. Και ποιος μπορεί να πει όχι στα pancakes σοκολάτας; Instagram-ικά, αφράτα, με τη χρυσοψημένη ζύμη τους να πλημμυρίζει με ρευστή πραλίνα σοκολάτας και κόκκινα μούρα, μας κερδίζουν με την πρώτη μπουκιά.

„Για μια ανάπαυλα ανάμεσα στα ψώνια, τα τάκος είναι η ιδανική λύση. Στο The Prince Barsserie τα φτιάχνουν με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου, μαριναρισμένο σε ανατολίτικα μπαχαρικά, και το σερβίρουν με τορτίγιες, τζατζίκι wasabi, πικάντικη μαγιονέζα, sauce béarnaise, χειροποίητες πίκλες αγγουριού και κρεμμυδιού, λάχανο τουρσί, ντομάτα, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και κόκκινες πιπεριές για το απαραίτητο crunch.

„Αν αργότερα χρειαστεί κανείς ένα γρήγορο boost ενέργειας, προτείνουμε τα πληθωρικά γλυκά του Plaisir και συγκεκριμένα το μιλφέιγ. Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, με τραγανό φύλλο σφολιάτας, στρώσεις από κρέμα πατισερί και, στο τελείωμα, κρέμα σαντιγί πασπαλισμένη με αμύγδαλο και άχνη, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

„Ένα μεσογειακό πιάτο με πρωτότυπες πινελιές ξεχωρίζει στο μενού του Ten Cool Drinking & Eatery. Πρόκειται για το στήθος κοτόπουλου με baby πατάτες ατμού, αρωματισμένες με θυμάρι και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης. Απολαμβάνουμε το ελαφρύ και χορταστικό γεύμα μαζί με ένα από τα γευστικά κοκτέιλ, με θέα τα νερά της πισίνας.

„Όσο για τις παρέες που αγαπούν την κρεατοφαγία, θα βρουν αυτό που ονειρεύονται στο Λεμαργκό. Από τις τοπ επιλογές του μενού, η τηγανιά τουρλού που μαγειρεύεται σε μαντέμι. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη τηγανιά εδώ περιλαμβάνει χαβιάρι πιπεριάς, τρία είδη κρεάτων μαριναρισμένα σε λάδι λουίζας μαζί με φρέσκο λουκάνικο Καρδίτσας και γρεβενιώτικο μπάντζο.

„Και αν σταμπάρουμε κάποια καλή ταινία που παίζεται σε μία από τις έντεκα διαφορετικές αίθουσες; Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο συνδυασμό από το ραντεβού για σινεμά με ένα έμπειρο μπέργκερ. Πριν ή μετά την ταινία κάνουμε στάση για το μοναδικό Philly Cheesesteak Burger του TGI Fridays. 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα, σοταρισμένα κρεμμύδια, χρωματιστές πιπεριές, cheddar και λιωμένη Queso Cheese sauce. Το Philly Cheesesteak Burger απογειώνεται γευστικά με το τραγανό egg roll στην κορυφή του!

„Όσοι πάλι προτιμούν κάτι πιο light και την ίδια στιγμή αναζητούν νέες γεύσεις θα αφήσουν για λίγο κάτω τις τσάντες με τα ψώνια και θα παραγγείλουν το τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου στο Tothelo, με αυθεντική sauce teriyaki. Συνοδεύεται με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και ginger.

„Μικροί και μεγάλοι θα συμφωνήσουν ότι το ιταλικό κερδίζει πάντα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για linguini με λιωμένη παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος. Στη La Pasteria το μοναδικό πιάτο που ετοιμάζεται στο τραπέζι εντυπωσιάζει. Δίνουμε ραντεβού στο εστιατόριο που θυμίζει αυθεντική ιταλική τρατορία και απολαμβάνουμε πλούσιες γεύσεις.

Facebook/MediterraneanCosmosOfficial, Instagram/mediterraneancosmosofficial, YouTube/user/OfficialMedCosmos

ΣΥNTAΓΕΣ

el-gr

2023-03-12T08:00:00.0000000Z

2023-03-12T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/283235922262848

Kathimerini Digital