Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

● Ντόναλντ Τραμπ:

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του από το Facebook, αν και η ανεξάρτητη εποπτική αρχή ζήτησε από την πλατφόρμα να επανεξετάσει την ποινή εις βάρος του.

Eκτός Facebook και Twitter παραμένει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Θα κάνει, όμως, αισθητή την παρουσία του στο Διαδίκτυο με ένα blog που δημιούργησε, με την ονομασία «Από το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ».

Χθες, το εποπτικό συμβούλιο της ιστοσελίδας επικύρωσε την απόφαση «οριστικής έξωσής» του από το Facebook και το Instagram, επειδή με τις αναρτήσεις του υποκίνησε τα βίαια επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου και την εισβολή στο Καπιτώλιο, αναγνωρίζοντας ότι η υπόθεση πρέπει να επανεξεταστεί σε έξι μήνες. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το Twitter. O οικονομικός διευθυντής της ιστοσελίδας, Νεντ Σιγκάλ, τόνισε ότι «τίποτα δεν άλλαξε» από την απόφαση των αρχών του Ιανουαρίου, με την οποία ο Τραμπ «αποκλείστηκε» οριστικά από την πλατφόρμα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκκαθαρίσεις των επικριτών του τέως προέδρου, σε επίπεδο κορυφής, ετοιμάζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι. Μόλις δέκα βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του τέως προέδρου σε δίκη για το «Μεγάλο Ψέμα» περί εκλογικής νοθείας. Η πιο προβεβλημένη εξ αυτών, η βουλευτής Λιζ Τσέινι, πρόκειται σύντομα, ενδεχομένως πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, να καθαιρεθεί από το αξίωμα της υπ’ αριθμόν 3 της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Εχω φθάσει στα όριά μου μαζί της. Εχει σοβαρά προβλήματα», ακούστηκε να λέει ο Μακάρθι σε σχόλια που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Axios. Ο ίδιος εμφανίστηκε επίσης στο δίκτυο Fox News και δήλωσε ευθέως ότι αμφισβητεί την ικανότητα της Τσέινι να ενώσει το κόμμα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2022.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Τσέινι, Τζέρεμι Αντλερ, δήλωσε ότι η βουλευτής δεν θα υποχωρήσει. «Αυτό που διακυβεύεται είναι αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα συνεχίσει να διακινεί ψεύδη για τις εκλογές του 2020 και να ξεπλένει όσα συνέβησαν στις 6 Ιανουαρίου», είπε ο Αντλερ. «Η Λιζ δεν θα το κάνει αυτό. Εκεί είναι το ζήτημα», κατέληξε.

Οριστική η εκδίωξή του από το Facebook – Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ετοιμάζει εκκαθαρίσεις επικριτών του τέως προέδρου.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

el-gr

2021-05-06T07:00:00.0000000Z

2021-05-06T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281578063531795

Kathimerini Digital