Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Nέα αναβολή στην κατάθεση Καλογρίτσα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Επαναπροσδιορισμό, εκτάκτως, της σειράς των μαρτύρων που προγραμματίζεται να κληθούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και νέες αψιμαχίες μεταξύ Ν.Δ. και κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλεί η για δεύτερη φορά, χθες, αναβολή της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα – κεντρικού προσώπου στην ερευνώμενη υπόθεση.

Ο κ. Καλογρίτσας απέστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής, Σταύρο Κελέτση, βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην οποία σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται από τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4) σε καθεστώς καραντίνας, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κατόπιν αυτού, η χθεσινή συνεδρίαση, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέταση του κ. Καλογρίτσα, αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε η αμέσως επόμενη για την προσεχή Τρίτη, με θέμα ακριβώς να δρομολογηθεί η κλήση άλλων μαρτύρων όσο διαρκεί η περίοδος καραντίνας του κ. Καλογρίτσα. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε αναβάλει ξανά την εξέτασή του, επικαλούμενος εκείνη τη φορά επιπλοκές από το εμβόλιο που είχε κάνει.

Η εξέλιξη αυτή, όπως προαναφέρθηκε, πυροδότησε ένταση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων να αφήνει υπονοούμενα για μυστικές συνεννοήσεις του επιχειρηματία με την κυβερνώσα παράταξη και κύκλους της Ν.Δ. να σχολιάζουν καυστικά: «Οι εν εξελίξει έρευνες αφορούν ακριβώς το εάν έκανε ο κ. Καλογρίτσας συνεννοήσεις με κάποιους, που σίγουρα δεν ανήκουν στη Ν.Δ.».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

el-gr

2021-05-06T07:00:00.0000000Z

2021-05-06T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281758452158227

Kathimerini Digital