Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Σε θέση μάχης για τα μεγάλα έργα ο όμιλος «Ηρακλής»

«Θέση μάχης», ενόψει του κατασκευαστικού πυρετού που αναμένεται στην περιοχή της Αττικής τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από το έργο του Ελληνικού, λαμβάνει ο όμιλος τσιμέντων «Ηρακλής», θυγατρική της Lafargeholcim. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά από τη «Χάλυψ Δομικά Υλικά» της δραστηριότητας ασβεστόλιθου/αδρανών υλικών στη Μάνδρα Αττικής, όπως επίσης και δύο μονάδων παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον Ασπρόπυργο και στον Γέρακα Αττικής.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στις δραστηριότητες των αδρανών υλικών και του έτοιμου σκυροδέματος στην αναπτυσσόμενη αγορά της Αττικής, καθώς μέσω των νέων προσθηκών θα διευρυνθεί και το γεωγραφικό αποτύπωμα της εταιρείας. Οπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, «το λατομείο αδρανών υλικών στη Μάνδρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο όμιλος “Ηρακλής” θα αποκτήσει τη δυνατότητα διάθεσης ποικιλίας προϊόντων για χρήση στην παραγωγή σκυροδέματος, ασφαλτικού σκυροδέματος, τσιμέντου, ασβεστοκονίας, οδοστρωσίας αλλά και για την κατασκευή κάθε μεγάλου έργου υποδομής».

Ο κ. Δημήτρης Χανής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Ηρακλής», ανέφερε σχετικά: «Προχωρούμε σήμερα σε μια στρατηγική επένδυση για τον όμιλο. Η εν λόγω εξαγορά συνάδει με την αναπτυξιακή στρατηγική μας και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της Lafargeholcim στην Ελλάδα και στις αναπτυξιακές προοπτικές της. Η σημαντική αυτή επένδυση ισχυροποιεί το γεωγραφικό αποτύπωμα του ομίλου στην Αττική ενόψει σημαντικών έργων ανάπτυξης και υποδομών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Επιπλέον, οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από το διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο

αδρανών υλικών, ειδικών και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα σκυροδεμάτων».

Η εξαγορά στον τομέα του έτοιμου σκυροδέματος επεκτείνει το δίκτυο εξυπηρέτησης στην Αττική ενισχύοντας την υποστήριξη των πελατών του ομίλου. Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μονάδες σκυροδέματος προσφέρουν τη δυνατότητα διάθεσης σκυροδεμάτων, όπως τα ειδικά σκυροδέματα της Lafarge (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra). Επιπλέον, το αμέσως προσεχές διάστημα, ο όμιλος προτίθεται να διαθέσει και μέσω των νέων μονάδων τη νέα πράσινη σειρά σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPACT, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά και προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές. Εκτός όμως από τη διεύρυνση των σημείων διανομής των προϊοντικής του γκάμας, ο όμιλος προσδοκά και σε συνέργειες που προκύπτουν με τις υφιστάμενες μονάδες που διαθέτει στην Αττική (Κορωπί, Ραφήνα και Αχαρνές), αλλά και στην εγγύτητα του κέντρου διανομής τσιμέντου που διατηρεί στη Δραπετσώνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν επί του παρόντος στις προς εξαγορά εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και συνθήκες εργασίας όπως και πριν, χωρίς την παραμικρή αλλαγή στην κατάσταση απασχόλησής τους.

Εξαγόρασε τη «Χάλυψ Δομικά Υλικά» στη Μάνδρα και δύο μονάδες παραγωγής σκυροδέματος στον Ασπρόπυργο και στον Γέρακα Αττικής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

el-gr

2021-05-06T07:00:00.0000000Z

2021-05-06T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282480006663955

Kathimerini Digital