Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

O απερίγραπτος κόουτς Τεντ Λάσο επιστρέφει

Ted Lasso

ΚΩΜΩΔΙΑ (2020) Δημιουργός: Μπρένταν Χαντ, Τζο Κέλι

Ερμηνείες: Τζέισον Σουντέικις, Τζούνο Τεμπλ, Στίβεν Μάνας

Η καλύτερη κωμική σειρά που έχουμε δει πρόσφατα –πλέον κάτοχος και αρκετών βραβείων Emmy– επιστρέφει για τον δεύτερο πολυαναμενόμενο κύκλο της στην Apple TV+. Πρωταγωνιστής της φυσικά και πάλι ο απερίγραπτος κόουτς Τεντ Λάσο, ερμηνευμένος από τον Τζέισον Σουντέικις (και το μουστάκι του), ο οποίος περνάει πλέον στη δεύτερη σεζόν του στο βρετανικό ποδόσφαιρο. Με την ομάδα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και τον αρχηγό του να έχει κρεμάσει τα παπούτσια του, η χρονιά ξεκινάει με ένα ανεπανάληπτο σερί ισοπαλιών και κακοτυχίας. Ταυτόχρονα, ο καλύτερος παίκτης αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά... θεματάκια, οπότε ο Λάσο αποφασίζει να προσλάβει ψυχολόγο για να τον βοηθήσει.

Η σειρά συνεχίζει από εκεί όπου άφησε την επιτυχημένη συνταγή της, αναμειγνύοντας το δράμα του αγγλικού ποδοσφαίρου με τις πανέξυπνες ατάκες αλλά και τη συγκίνηση που παραδοσιακά προσφέρουν οι λόγοι του κόουτς. Πέρα από τον ξανά υπέροχο Σουντέικις, το υπόλοιπο καστ βρίσκεται επίσης στις επάλξεις, για μια σειρά που χάρη στους ταλαντούχους σεναριογράφους της φαίνεται πως έχει ακόμα άφθονες διασκεδαστικές στιγμές να μας προσφέρει.

Babyteeth ★★★

ΔΡΑΜΑ (2019) Σκηνοθεσία: Σάνον Μέρφι Ερμηνείες: Ελίζα Σκάνλεν, Μπεν Μέντελσον, Εσι Ντέιβις

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα διαφορετικό φιλμ ενηλικίωσης, το οποίο αποτέλεσε και κινηματογραφικό ντεμπούτο της Αυστραλής Σάνον Μέρφι. Πρωταγωνίστριά του είναι η έφηβη Μίλα, η οποία είναι σοβαρά άρρωστη με καρκίνο.

Οι εύποροι γονείς της κάνουν ό,τι μπορούν για να τη στηρίξουν, ωστόσο εκείνο από το οποίο δεν μπορούν σίγουρα να την «προστατεύσουν» είναι ο έρωτας για τον Μόζες, ένα νεαρό βαποράκι –και εθισμένο–, το οποίο θα εισβάλει στις ζωές τους για να τις αναστατώσει ακόμη περισσότερο. Το ίδιο κάνει και μια καινούργια γειτόνισσα.

Ολόκληρο το φιλμ της Μέρφι διαπνέεται από έναν (ευπρόσδεκτο) άγουρο ρομαντισμό, ο οποίος δίνει φρεσκάδα σε μια κατά τα άλλα δραματικά φορτισμένη ιστορία.

Επιπλέον, η χημεία των δύο νεαρών πρωταγωνιστών –εξαιρετικός και βραβευμένος ο Τόμπι Γουάλας– λειτουργεί, αφήνοντας ταυτόχρονα χώρο και στο δεύτερο ζευγάρι της ταινίας, που είναι ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Πρόκειται φυσικά για τους γονείς της Μίλα, οι οποίοι έχουν τα δικά τους σοβαρά ζητήματα, παρόλο που προσπαθούν να τα παραμερίσουν για χάρη του άρρωστου παιδιού.

Ο Μπεν Μέντελσον και η Εσι Ντέιβις είναι υποδειγματικοί στους ρόλους τους, εκείνος ως μάλλον αλαζονικός ψυχίατρος και εκείνη ως πρώην σπουδαία μουσικός που άφησε την καριέρα της για να αφοσιωθεί στην οικογένεια. Αυτό το εκκρεμές που ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο σχέσεις είναι ίσως και το πιο θετικό στοιχείο της ταινίας.

ΤΈΧΝΕς & ΓΡΆµµΑΤΑ

el-gr

2021-08-01T07:00:00.0000000Z

2021-08-01T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282458531999712

Kathimerini Digital