Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

«Πέμπτο κουδούνι» για τη σειρά-φαινόμενο

Η τέλεια ληστεία

ΔΡΑΣΗΣ (2021)

Δημιουργός: Αλεξ Πίνια

Ερμηνείες: Ούρσουλα Κορμπέρο, Αλβάρο Μόρτε, Μιγκέλ Χεράν

Το ισπανικό τηλεοπτικό φαινόμενο του Netflix μπαίνει πια στην τελική του ευθεία, με το πρώτο μέρος του πέμπτου και τελευταίου –σύμφωνα με τους παραγωγούς– κύκλου να κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στην πλατφόρμα. Υπενθυμίζουμε πως η συμμορία του Καθηγητή βρίσκεται πλέον στο εσωτερικό της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, με σκοπό να αποδράσει από εκεί με τον λιωμένο χρυσό του θησαυροφυλακίου. Με το ξεκίνημα ωστόσο τα πράγματα θα πάνε τελείως στραβά για τους ληστές με τα κόκκινα, αφού ο Καθηγητής θα πιαστεί αιχμάλωτος, ενώ ο στρατός είναι έτοιμος να μπουκάρει στην τράπεζα αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες. Ταυτόχρονα, απ’ έξω το πλήθος των υποστηρικτών των παρανόμων συνεχίζει να φωνάζει υπέρ τους.

Οι γνώριμοι καταιγιστικοί ρυθμοί και τα φλας μπακ που έκαναν δημοφιλή τη σειρά του Αλεξ Πίνια συνεχίζονται και εδώ, με παλιούς και νέους χαρακτήρες να αναλαμβάνουν δράση. Τα ευφυή σχέδια, οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, οι πράξεις αυτοθυσίας και όλα τα υπόλοιπα παραμένουν, φυσικά, συναρπαστικά και θα ήταν παραπάνω από αρκετά εάν η «Τέλεια ληστεία» ήταν μια καινούργια σειρά. Η επανάληψη, ωστόσο, κουράζει κάπως, όχι μόνο τον θεατή αλλά και τους ίδιους τους σεναριογράφους, που μοιάζει να έχουν ξεμείνει πια από νέες ιδέες και να ακολουθούν την πεπατημένη των προηγούμενων κύκλων.

Ενας γιος ★★★

ΔΡΑΜΑ (2020)

Σκηνοθεσία: Μεχντί Μπαρσαουί

Ερμηνείες: Σάμι Μπουατζίλα, Νάτζλα Μπεν Αμπνταλάχ

Από την πλατφόρμα του Cinobo αυτή την εβδομάδα επιλέγουμε ένα οικογενειακό θρίλερ που μας ταξιδεύει στον ταραγμένο αραβικό κόσμο, βραβευμένο και στο τελευταίο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας. Μια τριμελής οικογένεια πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στην Τυνησία, με τον 11χρονο Αζίζ να τραυματίζεται σοβαρά και να έχει ανάγκη από μεταμόσχευση ήπατος. Ο αγώνας δρόμου των γονιών του κόντρα στον χρόνο θα τους αναγκάσει να έρθουν σε επαφή με επιτήδειους της περιοχής, ενώ θα φέρει στην επιφάνεια και μυστικά του παρελθόντος, δοκιμάζοντας τη σχέση τους. Ταυτόχρονα, τα τύμπανα του πολέμου αρχίζουν να ηχούν στη γειτονιά του νοσοκομείου.

Στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ο Μεχντί Μπαρσαουί καταφέρνει να δημιουργήσει ένα στον πυρήνα του οικογενειακό φιλμ με αρκετό σασπένς, ανατροπές και επιπλέον κοινωνικές - πολιτικές προεκτάσεις. Μπορεί το σενάριό του να μην έχει την πολυπλοκότητα ή την ακρίβεια ενός Ασγκάρ Φαραντί, για παράδειγμα, όμως παραμένει στιβαρό και προσηλωμένο σε όσα θέλει να πει. Αξίζει επίσης να σημειωθούν και οι πολύ καλές ερμηνείες σχεδόν όλου του καστ, με πρώτες αυτές του ζεύγους που έρχεται σε σύγκρουση.

ΤΈΧΝΕς & ΓΡΆµµΑΤΑ

el-gr

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282711935164510

Kathimerini Digital