Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Η κίνηση απογειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» και σε ακόμη 14 αεροδρόμια

Την άνοιξη του 2020, όταν η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια είχε συρρικνωθεί κατά 97%, η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και η Fraport Greece καλούνταν να λύσουν τη δυσκολότερη, ίσως, από τη σύστασή τους, άσκηση. Nα καταφέρουν, δηλαδή, να παραμείνουν βιώσιμες, έχοντας να αντιμετωπίσουν το ανελαστικό κόστος λειτουργίας των αερολιμένων που ως κρίσιμες υποδομές για τη χώρα πρέπει να λειτουργούν αδιάλειπτα 365 ημέρες τον χρόνο, ανεξαρτήτως εάν οι αφίξεις και αναχωρήσεις υπήρξαν λιγοστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24 Μαρτίου 2020 η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανερχόταν σε μόλις 1.728 άτομα.

Σήμερα οι εταιρείες διαχείρισης των αεροδρομίων της Αθήνας και των 14 μεγαλύτερων της περιφέρειας έχουν ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους. Ωστόσο θα απαιτηθεί χρόνος ωσότου η στροφή να ολοκληρωθεί και να οδηγήσει σε σημαντικά βελτιωμένα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα. Αυτό γίνεται αντιληπτό εάν ληφθεί υπόψη ότι η Fraport Greece, όπως έχει αποκαλύψει η «Κ» (ρεπορτάζ 31ης Αυγούστου), προσανατολίζεται στη λήψη ομολογιακού δανείου ύψους 40 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε σε 10,4 εκατ. άτομα, ξεπερνώντας, κατά 21%, τον αριθμό των ταξιδιωτών για το σύνολο του 2020 (8,6 εκατ.). Κι αν συγκριθεί με τον αριθμό επιβατών του οκταμήνου του 2020 –είχε διαμορφωθεί σε 5,5 εκατ.– είναι αυξημένη κατά 90%.

Παρά όμως την αύξηση του αριθμού επιβατών που παρήλθε από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο, η κίνηση είναι χαμηλότερη κατά 52% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Εάν η τουριστική περίοδος επιμηκυνθεί τους φθινοπωρινούς μήνες, όπως όλα δείχνουν, εκτιμάται ότι η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια θα διαμορφωθεί στο 50% των επιπέδων του 2019. Δεδομένου ότι η στήριξη της Fraport από το Δημόσιο –βάσει σχετικής συμφωνίας– δεν προβλέπει την καταβολή μετρητών, αλλά μόνο την αναστολή σειράς πληρωμών, όπως αυτές ορίζονται από τη σύμβαση παραχώρησης, οι ανάγκες για ρευστότητα της εταιρείας παραμένουν αυξημένες. Και καθιστούν απαραίτητη την εξασφάλιση ομολογιακού δανεισμού σε συνέχεια αντίστοιχης μορφής χρηματοδότησης, ύψους 90 εκατ. ευρώ, που είχε λάβει η εταιρεία την άνοιξη του 2020, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Στο «Ελ. Βενιζέλος», η επιβατική κίνηση οκταμήνου ανήλθε σε 6,6 εκατ. άτομα, ξεπερνώντας κατά 10,6% αυτήν της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Ωστόσο, ο αριθμός των αφικνούμενων και αναχωρούντων από το ΔΑΑ παραμένει χαμηλότερος κατά 62% σε σχέση με το οκτάμηνο του 2019, γεγονός που σηματοδοτεί ότι παρά τη βαθμιαία βελτίωση της κίνησης λόγω της άρσης των περιορισμών μετακινήσεων από τα μέσα Μαΐου και την περίοδο αιχμής των θερινών διακοπών, θα απαιτηθεί χρόνος ωσότου το χάσμα σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημική κρίση γεφυρωθεί. Η μείωση της επιβατικής κίνησης δεν επηρεάζει μόνο τα έσοδα από αεροπορικές δραστηριότητες (π.χ. τέλη χρήσης αεροπλάνων) των παραχωρησιούχων, που αντιπροσωπεύουν άνω του 60% του συνόλου, αλλά και τις εισπράξεις από μη αεροπορικές εργασίες (εμπορικές δραστηριότητες, υπηρεσίες στάθμευσης), που αντιστοιχούν σε περίπου 20% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Το αποτύπωμα της κρίσης γίνεται αντιληπτό εάν ληφθεί υπόψη ότι τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών μία συγκεκριμένη ημέρα του Μαΐου του 2020 είχαν φτάσει να έχουν έσοδα μόλις 140 ευρώ (από 414.000 ευρώ την ίδια μέρα του Μαΐου 2019) στο σύνολο των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν ελαφρώς τα 1.000 ευρώ (από 282.000) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Διεθνώς, παρά τη σταδιακή επιστροφή στο ταξίδι, οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης είναι εμφανείς στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου εταιρειών παραχώρησης-κολοσσών. Η Corporacion America, που αποτελεί τη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία της κατηγορίας της –διαχειρίζεται 52 αεροδρόμια σε επτά χώρες–, όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη εμφάνισε τον Αύγουστο αύξηση 320,4% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών της εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο παραμένει χαμηλότερος κατά 52,8% σε σχέση με τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού του 2019. Το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς υπήρξε το τρίτο στη σειρά κατά το οποίο η Corporacion America εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές ως αποτέλεσμα περιορισμού των δαπανών. Ωστόσο, τα έσοδά της, ύψους 115 εκατ. ευρώ, αν κι έχουν αυξηθεί κατά 65,6%, ετησίως, παραμένουν χαμηλότερα κατά 67% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, με την εταιρεία να εμφανίζει ζημίες 23 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του γερμανικού ομίλου Fraport, δρ Στέφαν Σούλτε, κάνοντας μια αποτίμηση των επιπτώσεων της πανδημίας στις μεταφορές ανέφερε, στην ετήσια γενική συνέλευση την 1η Ιουνίου, ότι θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια προκειμένου οι αερομεταφορές να εμφανίσουν τις επιδόσεις πριν από την κρίση. Παρ’ όλα αυτά, όπως εκτίμησε, μακροπρόθεσμα η κυκλοφορία θα αυξηθεί. Με το σκεπτικό αυτό η Fraport A.G. έχει αποφασίσει να συνεχίσει την κατασκευή του τερματικού σταθμού 3 (Terminal 3) στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ο οποίος θα λειτουργήσει με ορίζοντα τον Οκτώβριο του 2026.

Θα απαιτηθεί χρόνος ωσότου γεφυρωθεί το χάσμα σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημική κρίση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

el-gr

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

2021-09-19T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/283055532548190

Kathimerini Digital