Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Τα δάκρυα του Μπόλντουιν

Συνέντευξη του Αλεκ Μπόλντουιν για το δυστύχηµα στην ταινία «Rust»

Ο Αλεκ Μπόλντουιν ξεσπάει σε λυγμούς κατά την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC, μετά τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς που έπεσε νεκρή από πυρά όπλου στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust». Η συνέντευξη επρόκειτο να προβληθεί σήμερα τα ξημερώματα. «Αυτή ήταν η πιο έντονη συνέντευξη που είχα στη ζωή μου. Ο Μπόλντουιν είναι συντετριμμένος», δήλωσε ο Στεφανόπουλος.

Η πρώτη συνέντευξη του Αλεκ Μπόλντουιν µετά τον θάνατο της κινηµατογραφίστριας, η οποία έπεσε νεκρή από πυρά όπλου στα γυρίσµατα ταινίας γουέστερν, επρόκειτο να προβληθεί σήµερα τα ξηµερώµατα, µε τον δηµοφιλή ηθοποιό να εξηγεί τι συνέβη στα γυρίσµατα της ταινίας «Rust».

Η κινηµατογραφίστρια σκοτώθηκε όταν ο Μπόλντουιν φέρεται να πυροβόλησε µε όπλο το οποίο έπρεπε να έχει άσφαιρα βλήµατα. Μιλώντας για τη συνέντευξη, που είχε µαγνητοσκοπηθεί, ο δηµοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος είπε: «Αυτή ήταν η πιο έντονη συνέντευξη που είχα στη ζωή µου. Ο Μπόλντουιν είναι συντετριµµένος, όπως καταλαβαίνετε, αλλά ήταν απολύτως ειλικρινής και µίλησε εκτενώς για τη Χαλίνα Χάτσινς και για το τι ακριβώς έγινε εκείνη την ηµέρα στα γυρίσµατα».

Σε απόσπασµα της συνέντευξης, ο Μπόλντουιν λέει στον Στεφανόπουλο: «∆εν τράβηξα τη σκανδάλη. ∆εν θα έστρεφα ποτέ ένα όπλο προς κάποιον άνθρωπο και δεν θα πίεζα τη σκανδάλη σε καµία περίπτωση. ∆εν έχω ιδέα γιατί το όπλο δεν είχε άσφαιρα. Κάποιος έβαλε πραγµατική σφαίρα στον µύλο του ρεβόλβερ, ενώ δεν έπρεπε να υπάρχουν καθόλου πραγµατικά πυρά στα γυρίσµατα».

Στις 21 Οκτωβρίου, η κινηµατογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε και ο σκηνοθέτης Σούσα τραυµατίστηκε όταν ο Μπόλντουιν, παραγωγός και πρωταγωνιστής της ταινίας γουέστερν, πυροβόλησε νοµίζοντας ότι το όπλο του είχε άσφαιρα.

Ο ηθοποιός έχει µιλήσει δηµόσια δύο φορές µέχρι στιγµής για το περιστατικό. Την πρώτη µέσω ανακοίνωσής του –µία ηµέρα µετά τον θάνατο της Χάτσινς– ανέφερε: «∆εν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη λύπη µου για το τραγικό δυστύχηµα που στέρησε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, µιας µητέρας, συζύγου και αξιοθαύµαστης συναδέλφου». Στις 17 Νοεµβρίου, η υπεύθυνη σεναρίου, Μάµι Μίτσελ, κατέθεσε αγωγή στην αστική δικαιοσύνη εναντίον του Μπόλντουιν και των υπόλοιπων παραγωγών της ταινίας, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν στην πορεία της σφαίρας όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε. «Πολλές ηµέρες πριν από το µοιραίο γύρισµα, υπήρχαν σηµάδια για ελλείψεις ασφαλείας στα όπλα. Οπερατέρ είχε αναφέρει δύο τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις σε πρόβα. Οι συνήθεις κανόνες ασφαλείας για τα όπλα στο γύρισµα αγνοήθηκαν», τόνισε η δικηγόρος της Μίτσελ. «Η οπλουργός δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Εχω βρεθεί σε πολλά γυρίσµατα µε όπλα και οι οπλουργοί ασφαλίζουν πάντα κάθε όπλο. Στο γύρισµα αυτό, η οπλουργός άφηνε τα όπλα εκτεθειµένα σε κοινή θέα πάνω στο τραπεζάκι της», είπε στο People

Ο ηθοποιός φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε την κινηµατογραφίστρια, νοµίζοντας ότι το όπλο του είχε άσφαιρα.

µέλος του κινηµατογραφικού συνεργείου. Η 24χρονη οπλουργός Γκουτιέρεζ-ριντ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει µε ποιον τρόπο οι πραγµατικές σφαίρες βρέθηκαν στο γύρισµα, για να καταλήξουν στο εξάσφαιρο του Μπόλντουιν. Ο δικηγόρος της διέψευσε τους ισχυρισµούς που δηµοσιεύθηκαν στο People, υποστηρίζοντας ότι η πελάτισσά του κλείδωνε πάντα τα όπλα, ακόµη και όταν αποµακρυνόταν για λίγα λεπτά.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

el-gr

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281913071394668

Kathimerini Digital