Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα ΑΕΙ στην Αττική

Σήμερα θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια της Αττικής μετά τη διακοπή λόγω της κακοκαιρίας, αλλά θεωρείται ότι οι ρυθμοί θα είναι χαλαροί. Αλλωστε από την περασμένη Δευτέρα η πλειονότητα των ΑΕΙ της χώρας έχει ξεκινήσει την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και άρα η επαναλειτουργία των ΑΕΙ της Αττικής αφορά τα μαθήματα που έχει προγραμματιστεί να εξεταστούν. Ετσι, ουσιαστικά η πλήρης επαναλειτουργία των ιδρυμάτων θα γίνει τη Δευτέρα. Μάλιστα, αυτό αποφάσισε επισήμως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σήμερα έχουν ανακοινώσει πως θα λειτουργήσουν τα ΑΕΙ της Αττικής, εναρμονιζόμενα με την κεντρική κυβερνητική απόφαση για τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τα τυχόν προβλήματα πρόσβασης. Ενδεικτικά, το ΕΜΠ αποφάσισε για σήμερα «οι εργαζόμενοι να μην προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους, παρά μόνο το προσωπικό ασφαλείας, και οι υπηρεσιακές ανάγκες να καλυφθούν –κατά το δυνατόν κι αν δεν προκύψει διαφορετική κεντρική απόφαση– με τηλεργασία», ενώ έχει ανακοινώσει πως το εκπαιδευτικό έργο θα ξεκινήσει αύριο.

Ανάλογες αποφάσεις για έναρξη από σήμερα έχουν λάβει τα ΑΕΙ της Αττικής, πλην του ΕΚΠΑ, αλλά και της Κρήτης. Μάλιστα, έχουν ληφθεί αποφάσεις για μεταφορά των εξετάσεων που αναβλήθηκαν για το τέλος της εξεταστικής, από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά. Ως προς το ΕΚΠΑ, αποφάσισε αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας σε όλα τα τμήματα έως και αύριο. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά. Ειδικότερα, για όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, λόγω της μεγάλης έκτασης και καθώς

Θα λειτουργήσουν με τηλεργασία, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τα τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

οι εργασίες εκχιονισμού και καθαρισμού θα συνεχιστούν, υπάρχει προτροπή για αυξημένη τηλεργασία και διευκόλυνση των στελεχών που έχουν πρόβλημα προσέλευσης.

Τέλος, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ επικρίνει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως «καθορίζει άκαμπτα έως και τους όρους διεξαγωγής μαθημάτων και εξετάσεων (όπως διά ζώσης ή εξ αποστάσεως). Περιορίζει έτσι ανεπίτρεπτα για τα πανεπιστήμια την αρμοδιότητα που εκ του νόμου έχουν οι διδάσκοντες να οργανώσουν κατά την κρίση τους τις εξετάσεις, προσβάλλοντας το αυτοδιοίκητο».

ΤΟ ΘΕΜΑ

el-gr

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281702618101064

Kathimerini Digital