Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Κλειστά σχολεία, μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης

Στις ψηφιακές τάξεις επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Αττικής, ύστερα από τη διήμερη ανάπαυλα λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια.

Το ίδιο θα ισχύσει και στις περιοχές της χώρας στις οποίες έχει από χθες ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων με αποφάσεις δήμων ή περιφερειών. Καθώς υπάρχουν περιοχές που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, προσοχή πρέπει να δώσουν οι γονείς στον χρόνο που θα κάνουν τα παιδιά τα self tests.

Ειδικότερα χθες, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι κατόπιν συστάσεων των δήμων, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα. Κατόπιν τούτου το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για σήμερα και αύριο «σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων έπειτα από αποφάσεις δήμων ή περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει πρωινές ώρες για όλες τις σχολικές μονάδες, πλην των εσπερινών σχολείων». Πάντως, δεν αποκλείεται –και κυρίως στην Αττική– εκπαιδευτικοί και μαθητές να μην κάνουν τηλεμάθημα στην περίπτωση που υπάρξουν διακοπές ρεύματος στην περιοχή τους. Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε πως δύο σχολεία της Αττικής πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση τις ημέρες της γενικής αργίας, «παραβιάζοντας τις κρατικές οδηγίες και ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενα την ευνοϊκή ρύθμιση (για τις πλήρως κλειστές επιχειρήσεις) της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών», όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «για να τραβήξει

Πότε πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν self test.

την προσοχή από όσα συμβαίνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί, σε σπίτια, δρόμους, νοσοκομεία, διατάζει να λειτουργήσει τηλεκπαίδευση! Να φανούν όλα “κανονικά”»!

Ως προς τα self tests, σε όσα σχολεία επαναλειτουργήσουν σήμερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να τα έχουν κάνει πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Θα τα επαναλάβουν για την αυριανή προσέλευση. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία που σήμερα είναι σε εξ αποστάσεως λειτουργία και θα επανέλθουν στη διά ζώσης από αύριο.

ΤΟ ΘΕΜΑ

el-gr

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281715503002952

Kathimerini Digital