Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

«Νονοί» της νύχτας οι πρωταγωνιστές στην ένοπλη συμπλοκή στη Βούλα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

«Βαριά» ονόματα της παρανομίας συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή με πέντε τραυματίες που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βούλα. Αστυνομικές πηγές αποδίδουν κεντρικό ρόλο στα γεγονότα σε μέλη της «ομάδας (σ.σ. εκβιαστών) της Ηλιούπολης» και προσδιορίζουν ως πιθανό κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Οι περισσότεροι εξάλλου από τους εμπλεκόμενους έχουν συμμετοχή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ληστείες, αλλά και ξυλοδαρμούς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ομάδες «μπράβων». Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα γι’ αυτή την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση έχει από την πρώτη στιγμή ανατεθεί στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Ο ένας από τους τραυματίες, υπήκοος Αλβανίας, είχε τον Απρίλιο του 2018 συλληφθεί για ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στην Καλλιθέα. Οπως είχε γίνει τότε γνωστό, έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη στην Αμεση Δράση αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν τον επιβάτη ενός ύποπτου οχήματος στην οδό Ταγματάρχου Πλέσσα. Στη θέα των αστυνομικών ο ύποπτος είχε τραπεί σε φυγή και μάλιστα στη διάρκεια της καταδίωξης το όπλο του είχε πέσει στον δρόμο. Στη συνέχεια ωστόσο –και ενώ οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον καταδιώκουν– είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους με δεύτερο όπλο που είχε στην κατοχή του. Τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στη φυλακή απ’ όπου βγήκε πριν από περίπου πέντε μήνες.

Η συμπλοκή έγινε στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Προόδου στη Βούλα. Από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι πέντε άτομα συναντήθηκαν σε καφέ - φούρνο που λειτουργεί στο σημείο προκειμένου να διευθετήσουν μεταξύ τους «εκκρεμότητες». Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ωστόσο, διαπληκτίστηκαν και πάνω στον καβγά έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν ο ένας τον άλλον. Τρία άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, 36, 40 και 48 ετών μεταφέρθηκαν με τραύματα από βολίδες στο στήθος και την κοιλιά. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν δύο κάλυκες, ένα μαχαίρι και κηλίδες αίματος. Ακόμα δύο άτομα, ένας 33χρονος Ελληνας και ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ τραυματίστηκαν πιο ελαφρά από χτυπήματα με μαχαίρι, γροθιές και κλοτσιές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν γνωστοί των Αλβανών και επενέβησαν για να τους χωρίσουν, δίχως να έχει ξεκαθαρίσει εάν η παρουσία τους στο σημείο ήταν τυχαία ή όχι. Είναι εξάλλου και αυτοί γνωστοί των διωκτικών αρχών.

Ο 33χρονος Ελληνας είχε αρχές Ιουνίου εμπλακεί σε περιστατικό με «τυφλούς» πυροβολισμούς στον Αλιμο. Το συμβάν είχε γίνει αντιληπτό όταν κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερώσει την αστυνομία για πυροβολισμούς στην οδό Κουμουνδούρου. Το πλήρωμα περιπολικού που είχε πάει στο σημείο είχε εντοπίσει κάλυκα από πιστόλι 9 χιλιοστών καθώς και οπές από βολίδες σε μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών. Από την έρευνα είχε προκύψει ότι ο 33χρονος ήταν αυτός που είχε ανοίξει πυρ, όντας υπό καθεστώς πανικού θεωρώντας ότι άγνωστοι τον είχαν πλησιάσει προκειμένου να τον δολοφονήσουν.

Είχαν εξάλλου προηγηθεί μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα οι δολοφονίες του Αριστείδη Πάπα στα Σεπόλια και του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, σκορπίζοντας ανησυχία στον κόσμο της νύχτας. Πληροφορίες της «Κ» μάλιστα αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει κατά του 33χρονου στην Ανω Γλυφάδα, τραυματίζοντάς τον στο χέρι. Η έρευνα για το συμβάν παραμένει σε εξέλιξη.

Γνωστοί των διωκτικών αρχών οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι – Πιθανό κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

el-gr

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281805697316168

Kathimerini Digital