Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Η απρονοησία συσκεπτόμενη

Του Παντελη Μπουκαλα

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, διαβάζουμε στο επίσημο δελτίο Τύπου, που φωτοαντιγραφικά αναπαραγόμενο έχει υποκαταστήσει το ρεπορτάζ σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες: «Σε ευρεία σύσκεψη όλων των συναρμοδίων παραγόντων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι το σύνολο του μηχανισμού, σε πλήρη επαγρύπνηση, θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική». Πλήρης η επαγρύπνηση, πλήρης και η ετοιμότητα. Για να μην ανησυχούμε, ο υπουργός επανέλαβε κατά λέξη τα ίδια και μετά την ευρεία σύσκεψη της Κυριακής.

Τώρα ο κ. Στυλιανίδης έχει γίνει στόχος. Οχι τόσο των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας, στη Μαραθώνος, όσο των συνυπουργών του. Μακάρι, σκέφτονται, να πληρώσει αυτός τα σπασμένα. Κύπριος είναι, ιδιαίτερες συμμαχίες στην Αθήνα δεν έχει, το κομματικό κατεστημένο δεν ενθουσιάστηκε με την υπουργοποίησή του, άρα... Αρα, είναι εύκολος στόχος: «Φαγωθήτω». Κι αν φαγωθεί και κανένας μετεωρολόγος, θα τα βολέψουμε και τούτη τη φορά. Θα συνεχίσουμε να υποκρινόμαστε τους αρίστους και να χλευάζουμε τους πληβείους που αδυνατούν να κατανοήσουν το μέγεθος και την ποιότητά μας.

Στις «ευρείες συσκέψεις» όμως, λένε τα πρακτικά, δεν συσκέφτηκε ο κ. Στυλιανίδης με τον εαυτό του. Ηταν και άλλοι υπουργοί εκεί. Ο κ. Σκέρτσος πρώτα πρώτα, κάτι σαν Αντ’ Αυτού. Και γραμματείς υπουργείων ήταν. Και περιφερειάρχες βέβαια, με πρώτο την αυτού μετριότητα, τον κ. Πατούλη, που έδωσε περί τις σαράντα συνεντεύξεις για να διαβεβαιώσει, σε ελληνικά που απειλούν τη δόξα των ετοιμόρροπων ελληνικών του κ. Πλεύρη, πως έχει λάβει όλα τα μέτρα, μέχρι και καινούργιο μπουφάν εκστρατείας προμηθεύτηκε.

Παρών ήταν επίσης ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς. Τώρα όλοι οι υπόλοιποι, ο κ. Σκέρτσος, ο κ. Στυλιανίδης, ο κ. Πέτσας και φυσικά ο πρωθυπουργικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, πάνε να τον βγάλουν ψεύτη ή μέτριο επιστήμονα. Τάχα «δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα και σωστά». Αστεία πράγματα; Οχι, εφιαλτικά. Διότι, αν προσβάλλουν τόσο βάναυσα έναν άνθρωπο που έχει υπέρ του όλα τα δημόσια δελτία καιρού των τελευταίων ημερών, φανταζόμαστε πόσο επιθετικοί μπορούν να γίνουν κατά αδυνάτων.

Αλήθεια, σ’ αυτές τις συσκέψεις πού ήταν ο πρωθυπουργός; Και μετά, την ώρα του χάους;

ΑΠΟΨΕΙΣ

el-gr

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281930251367752

Kathimerini Digital