Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

● Στέφανος Τσιτσιπάς:

Ο Τσιτσιπάς πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Με μια άκρως πειστική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-0 σετ τον Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η «Εκίπ» τον χαρακτήρισε «Τσιτσιπάς εξπρές» και μάλλον η κορυφαία αθλητική εφημερίδα στην Ευρώπη δεν ήταν υπερβολική στον τίτλο της. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του στο Αυστραλιανό Οπεν, πέρασε σαν τρένο πάνω από τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, τον οποίο νίκησε με 3-0 σε μία ώρα και 56 λεπτά, και έκλεισε θέση στον ημιτελικό του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο το πρωί τον Ρώσο και Νο 2 στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος πάντως δυσκολεύθηκε πολύ προκειμένου να σφραγίσει το δικό του εισιτήριο για τον ημιτελικό, καθώς χρειάστηκε να φτάσει στο πέμπτο σετ ώστε να κάμψει την αντίσταση του εκπληκτικού χθες Ογκερ Αλιασίμ από τον Καναδά, επικρατώντας τελικά με 3-2 σε έναν αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 42 λεπτά.

Ο Ελληνας τενίστας βρίσκεται στους «4» της Μελβούρνης για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όμως θα πρέπει να ανατρέψει την κακή παράδοση που έχει, καθώς μετράει μόλις μία πρόκριση σε τελικό στις τέσσερις φορές που αγωνίστηκε στα ημιτελικά. Συγκεκριμένα, έχει δύο παρουσίες στη Μελβούρνη (2019, 2021) και ισάριθμες στο Παρίσι (2020, 2021), όπου πέρυσι κατάφερε να φτάσει και στον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε με 3-2 από τον Τζόκοβιτς.

Μετά το τέλος του αγώνα, πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε χαμηλούς τόνους για τον ίδιο, αντίθετα όμως αποθέωσε τον γιατρό του, που αρχικά δεν πίστευε ότι θα τον είχε έτοιμο για τη Μελβούρνη.

«Μπήκα ταπεινά καθώς ήξερα ότι μπαίνω στο κορτ και αντιμετωπίζω έναν πολύ καλό παίκτη. Είναι μεγάλη χαρά που ήμουν στο κορτ και είχα τη στήριξη του κόσμου, είναι κάτι απίστευτο», είπε αρχικά, ενώ πρόσθεσε: «Σίγουρα ο γιατρός μου παρακολουθεί, μου στέλνει μηνύματα μετά από κάθε παιχνίδι. Μου είχε πει ότι δεν περίμενε να με δει στην Αυστραλία, αλλά του απέδειξα ότι έκανε λάθος. Είμαι πραγματικά τυχερός με τον γιατρό μου, είναι μεγάλος φαν του τένις, βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο για να με φέρει δυνατό στα κορτ».

«Θα προσπαθήσω να αποθεραπευτώ όσο καλύτερα γίνεται για να είμαι έτοιμος να παίξω με τον Στέφανο, διότι είναι μεγάλος παίκτης. Πρέπει να είμαι στα καλύτερά μου για να τον νικήσω», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν σαρωτικός απέναντι στον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, τον οποίο νίκησε με 3-0 σε μία ώρα και 56 λεπτά.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

el-gr

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282123524896072

Kathimerini Digital