Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Συναντήσεις Μπάιντεν για το πακέτο του 1,75 τρισ. δολ.

Ο Λευκός Οίκος είχε προγραμματίσει χθες συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων αμερικανικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών από τους τομείς της κατασκευής οχημάτων και της υψηλής τεχνολογίας, προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο δημοσίων δαπανών ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων για έργα υποδομής και ανάπτυξης, καινοτομίας και κοινωνικού κράτους (Build Back Better/bbb). Η επικεφαλής της GM, Μέρι Μπάρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor, Τζιμ Φάρλεϊ, ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μαρκ Μπένιοφ, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Etsy, Τζος Σίλβερμαν, η εκτελεστική διευθύντρια της Siemens Corp, Μπάρμπαρα Χάμπτον, και ο εκτελεστικός διευθυντής της Corning, Γουέντελ Γουίκς, είναι μεταξύ όσων προσκλήθηκαν στην εκδήλωση. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Μπάιντεν «επρόκειτο να συναντηθεί με διοικήσεις επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου Build Back Better για να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους η ατζέντα του μπορεί να κάνει την αμερικανική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική, να αυξήσει την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού, αλλά και τη συμμετοχή του στην παραγωγή, να μειώσει τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα, αλλά και να ενισχύσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έκανε μια προσπάθεια προώθησης του αναφερόμενου νομοσχεδίου στο Κογκρέσο τον Δεκέμβριο. Το ΒΒΒ προβλέπει τη διάθεση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της προώθησης των ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα προβλέπει δαπάνες για την προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, τη χορήγηση αδειών μετ’ αποδοχών για οικογενειακούς λόγους, αλλά και άλλες δαπάνες που ενισχύουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Ακόμα υπάρχει πρόταση του Τζο Μπάιντεν για να αυξήσει την υφιστάμενη μείωση φόρου των 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτρικά οχήματα σε περισσότερα από 12.500 δολάρια για τα οχήματα που κατασκευάζονται από εργαζομένους που είναι μέλη των αμερικανικών σωματείων των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ προβλέπεται και φοροελάφρυνση που θα ξεπερνάει τα 4.000 δολάρια για μεταχειρισμένα οχήματα. Η απαλλαγή φόρου των 4.500 δολαρίων για τα οχήματα που κατασκευάζουν μέλη σωματείων στις ΗΠΑ δέχθηκε δριμεία κριτική από ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota. Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει επίσης φοροαπαλλαγή σε ποσοστό 30% για τα εμπορικής χρήσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τέλος, το ΒΒΒ θα διαθέσει άλλα 3,5 δισ. δολάρια για τη μετατροπή των αμερικανικών εργοστασίων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων.

Συζήτησε με CEO μεγάλων ομίλων το νομοσχέδιο που αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΙΕΘΝΗ

el-gr

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

2022-01-27T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282548726658376

Kathimerini Digital