Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ

Toυ ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Τα μελτέμια έχουν πλήξει ακόμα και τις παραλίες στα νησιά!» ● απεφάνθη νέηλυς σε έγκυρο ειδησεογραφικό σταθμό δημοσιογράφος. ● Ωπα, είπα εγώ, καλώς τα δεχτήκαμε. ● Αν συνεχίσει έτσι οξυδερκής και στα πολιτικά ζητήματα, ψωνίσαμε από σβέρκο πάλι. ● Ακου «ακόμα και τις παραλίες» πλήττουν τα μελτέμια! ● Αμ τα στενοσόκακα των νησιών τα ευεργετεί το δροσερό μελτεμάκι – πόσο μάλλον τις φλεγόμενες τσιμεντουπόλεις. ● Τις παραλίες είναι κυρίως που ταλανίζει, με τις αμμοβολές που σηκώνει, τις ομπρέλες και τα πάσης φύσεως σκίαστρα που ξεχαρβαλώνει, τα καπέλα και τα φουσκωτά που παίζουν κυνηγητό ολόγυρα κ.ο.κ. ● Επιπλέον –αυτό που το βάζεις– το μελτεμάκι επανέφερε «στον τόπο της» τη στήλη αυτή, μετά την απαραίτητη, όσο ποτέ, αγραναύπασή της. ● Δεν είμαστε όλοι χαλκέντεροι, να γράφουμε ακόμα κι όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά ζητήματα υγείας, όπως ο μακαρίτης πια, ο αείμνηστος, ο γλυκύτατος, ο πολύτιμος πληροφοριοδότης μας για το σύμπαν στο οποίο φευγαλέα ζούμε κι εμείς όλοι, ο μοναδικός Διονύσης Σιμόπουλος. ● Σίγουρα επιτυχής και καλόμοιρη σύσταση αστρόσκονης ο ίδιος στη ζωή του. ● Τώρα, εν όψει της νέας χρονιάς που αρχίζει τον Σεπτέμβριο στα τηλεραδιοκάναλα, όπως και στα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου φυ-σι-κά και ανήκουν, έχει αρχίσει το κόσμος πάει κι έρχεται. ● Η «νέα σεζόν» φέρνει συνήθως το άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλ’ το βρακί τ’ αλλιώς, συνήθως απλώς ανακύκλωση επισυμβαίνει – για να επισημειώσουμε τη νέα λέξη της μόδας, την «επισύνδεση» ντε!

● Ομως, φτου κακά, ας μην αλλάξουμε θέμα – ανακύκλωση λοιπόν που καμιά φορά έχει και ευπρόσδεκτα αποτελέσματα. ● Δεν είναι μόνο το δυσάρεστο ότι από τον σταθμό που έχεις επιλέξει ν’ ακούς και εμπιστεύεσαι αποχωρούν ένα ή περισσότερα άξια στελέχη· ● είναι και το χαρμόσυνο ότι καμιά φορά αποχωρούν και σπαζονευρίδηδες, όπως ένας παρουσιαστής ειδήσεων που επί χρόνια μας έπρηζε με τη ναρκισσιστική φλυαρία του αλλά και με τα ελληνικά τύπου η Αρτεμις της Αρτεμις την Αρτεμις. ● Δεν έφταιγε μόνο αυτός, καθότι μηδείς υπεύθυνος βρισκόταν να τον διορθώσει –κακός οιωνός αυτό για τους επιλεγμένους (;) νεήλυδες– αλλά εν πάση περιπτώσει πάει καλιά του ο ερίφης, μακριά από μας και εις ανώτερα όπου κι αν πάει. ● Με την ευκαιρία, ευχόμαστε καλές μεταγραφές και στον προσφιλή μας Σκάι fm 100,3 και καλή επιτυχία στη συναυλία που διοργανώνει για τους σκοπούς του «Ολοι μαζί μπορούμε» στο Στάδιο με μεγάλο αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα στις 12 Σεπτεμβρίου. Ως τότε καλή αντοχή και σε μας, ● τους σταθερούς ακροατές του, διότι για έναν ακόμα μήνα θα ακούμε τέσ● σερις με πέντε φορές κάθε ώρα διαφημιστικό για τη συναυλία. Κι έρχο● νται και καύσωνες.

Ντάλα Δεκαπενταύγουστος αλλά δεν νομίζω ότι κάτι έχει αλλάξει ριζικά στο κέντρο της Αθήνας. ● Μόνο περισσότεροι τουρίστες και λιγότεροι ιθαγενείς – πράγμα που δεν το λες και αρνητικό, από πολλές απόψεις. ● Από την άλλη, είναι πιο φανερό κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ότι ολοχρονίς το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας έχει καταντήσει «μονοθεματικό πάρκο για τουρίστες», όπως επιγραμματικά έχει παρατηρήσει ο πάντα αξιανάγνωστος καθηγητής Στάθης Καλύβας. ● «Φτου κακά» οι «επισυνδέσεις» – γιατί από πού να τις πιάσεις και να μη χαλάσεις. Είχαμε κάποτε στο εξατάξιο γυμνάσιο έναν ηλικιωμένο καθηγητή Γαλλικών, που μιλούσε λίγο σπαστά τα ελληνικά. ● Του βγάζαμε το λάδι μέσα στην τάξη με φασαρία και καζούρα. ● Κόκκινος σαν παντζάρι γινόταν ο καημένος ο «Μουσιού» μερικές φορές απ’ την οργή του: ● «Είσαστε σαν τα γκαϊδούρια, που δίνουνε μια κλωτσιά και χύνουνε την γκαρδάρα με το γαλά!» ξεφώνιζε τότε. ● Μια τέτοια κλωτσιά μου φαίνεται πως δώσαμε πάλι.

...σαν τα γκαϊδούρια, που δίνουνε μια κλωτσά και χύνουνε την γκαρδάρα με το γαλά!

ΤΈΧΝΕς & ΓΡΆµµΑΤΑ

el-gr

2022-08-13T07:00:00.0000000Z

2022-08-13T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282424172999597

Kathimerini Digital