Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Επτάψυχη Κροατία στους «4»

Πήρε την πρόκριση στα πέναλτι (4-2) επί της Βραζιλίας, που απέτυχε ξανά

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Την Κροατία ποτέ μην την υποτιμάς! Το έκανε η Βραζιλία και το πλήρωσε αποχαιρετώντας από τα προημιτελικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αν και ήταν φαβορί για να το κατακτήσει.

Οι Κροάτες σε έναν ακόμη αγώνα αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, καθώς κράτησαν τη «σελεσάο»

Ο Πέτκοβιτς κράτησε στο ματς τη «χρβάτσκα» στο 117΄ – Ο Λιβάκοβιτς νίκησε τον Ροντρίγκο από τα 11 βήματα.

στο 0-0 στο 90λεπτο, ισοφάρισαν σε 1-1 λίγο πριν από την εκπνοή της παράτασης και τελικά με ήρωα (ξανά) τον τερματοφύλακα Λιβάκοβιτς επικράτησαν με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι (έπιασε του Ροντρίγκο και ο Μαρκίνιος είχε δοκάρι), όπως είχαν κάνει και στο ματς με την Ιαπωνία και πήραν το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Από την αρχή η Κροατία είχε βάλει δύσκολα στη Βραζιλία, καθώς παρά τον αρχικό ενθουσιασμό της αντιπάλου της, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να κρατήσει τα αστέρια της «σελεσάο» μακριά από την περιοχή της. Παράλληλα, εκμεταλλεύθηκε τα όποια κενά δημιουργήθηκαν, φτιάχνοντας και τις δικές της καλές στιγμές, σε ένα πρώτο ημίχρονο, πάντως, που είχε λίγες αξιόλογες φάσεις.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, καθώς η Βραζιλία ήταν αυτή που κυνήγησε το γκολ, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Λιβάκοβιτς, που κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το φινάλε. Ετσι οι Κροάτες πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν, καθώς αυτό ήταν το όγδοο στα τελευταία εννέα μεγάλων διοργανώσεων που το οδήγησαν στην παράταση.

Εκεί αρχικά μίλησε η κλάση του Νεϊμάρ, που με το εκπληκτικό σε δημιουργία από όλη την ομάδα και εξίσου δικό του τελείωμα γκολ, έδωσε στο 105΄ το προβάδισμα στη «σελεσάο». Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 117΄ ο Πέτκοβιτς έπειτα από μια εξαιρετική αντεπίθεση των Κροατών, έφερε ξανά το ματς στα ίσα και τον πρώτο από τους τέσσερις προημιτελικούς στα πέναλτι. Σε μια διαδικασία όπου η Κροατία αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά άφθαρτη, καθώς έχει επικρατήσει και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν πάει στη «ρώσικη ρουλέτα». Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Σόσα (110΄ Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (105΄ Μάιερ), Μόντριτς, Πάσαλιτς (72΄ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72΄ Πέτκοβιτς).

Βραζιλία: Αλισον, Μιλιτάο (107΄ Αλεξ Σάντρο), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο, Κασεμίρο, Πακετά (107΄ Φρεντ), Νεϊμάρ, Ραφίνια (56΄ Αντονι), Βινίσιους (64΄ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (84΄ Πέδρο).

• Ο αγώνας Ολλανδίας - Αργεντινής ολοκληρώθηκε μετά το πέρας της έκδοσης της «Κ».

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

el-gr

2022-12-10T08:00:00.0000000Z

2022-12-10T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282084870842898

Kathimerini Digital