Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Σάντος: Αφήστε τον Ρονάλντο ήσυχο...

Από ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι και μια μονομαχία με άρωμα... Ατλαντικού θα προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες που θα δούμε στα ημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Πορτογαλία με την έκπληξη της διοργάνωσης, το εκπληκτικό Μαρόκο, ανοίγουν στις 17.00 το αποψινό πρόγραμμα, με τους μεν πρώτους να περιστρέφονται θέλοντας και μη γύρω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τους δε Βορειοαφρικανούς να μένουν πιστοί στο πλάνο τους και αισιόδοξοι πως θα έχουν και συνέχεια στο τουρνουά.

Τέλος στην κουβέντα που έχει γίνει γύρω από τον CR7 επιδίωξε να βάλει ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος χθες πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του παίκτη του όσον αφορά τις αντιδράσεις του 37χρονου σταρ μετά την απόφασή του να μην είναι βασικός στο ματς με την Ελβετία.

Ο τεχνικός της Πορτογαλίας παραδέχθηκε ότι ενημέρωσε τον Ρονάλντο για την απόφασή του να μην τον ξεκινήσει στην αρχική 11άδα, πως όντως ο Κριστιάνο δεν το δέχθηκε αλλά δεν αντέδρασε...

«Η συζήτηση με τον Κριστιάνο έγινε, θα ήταν κακό να μην είχε συμβεί. Είναι ο αρχηγός, είναι αυτός που είναι, με την προβολή που έχει, και έχει δώσει πολλά στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο... Του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους δεν υπολόγισα να παίξει στην αρχή, δεν ήταν ικανοποιημένος, ήταν φυσιολογικό, αλλά καμία στιγμή δεν μου είπε ότι ήθελε να φύγει από την εθνική. Οπως είπε ο Φέλιξ, δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτό που έκανε στο παιχνίδι. Αφήστε τον Ρονάλντο ήσυχο, δεν του αξίζει αυτό για όλα όσα έχει κάνει για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο», κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων.

Τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε ο Μεσούτ Οζιλ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως ο λόγος για τον οποίο γίνεται τόσος θόρυβος γύρω από το όνομά του προέρχεται από την ανάγκη για «κλικ».

Την ίδια ώρα, οι Μαροκινοί δεν έχουν τέτοια θέματα. Η συσπείρωση είναι μεγάλη σε παίκτες και οπαδούς, ενώ μεταξύ των χιλιάδων υποστηρικτών της ομάδας που θα βρίσκονται στο γήπεδο σήμερα θα είναι και ο άσος της ΑΕΚ Νόρντιν Αμραμπατ για να συμπαρασταθεί στον αδελφό του, Σοφιάν.

Στις 21.00 η αγγλογαλλική μονομαχία κλέβει την παράσταση. Οι προβλέψεις και οι κρίσεις στα αγγλικά ΜΜΕ έχουν φτιάξει και κλίμα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, με χαρακτηριστικότερο το θέμα που προέκυψε με τον τερματοφύλακα των «τρικολόρ» Χούγκο Γιορίς, ο οποίος κατά τους Αγγλους είναι ο αδύναμος κρίκος των Γάλλων. «Εχουν τη γνώμη τους και θα πάρουν την απάντησή τους στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να παραμένεις αφοσιωμένος στο παιχνίδι», ανέφερε.

Την ανάγκη να βρει έναν τρόπο η Αγγλία να σταματήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ υπογράμμισε ο Ρίο Φέρντιναντ. «Αν βρούμε έναν τρόπο να τον σταματήσουμε, τότε θα έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε όλη τη Γαλλία», είπε ο παλαίμαχος άσος, που στάθηκε ιδιαίτερα στον Γουόκερ, ο οποίος θα αναλάβει να κοντράρει στο σπριντ τον Γάλλο.

Βελτιώνεται το κλίμα στην Πορτογαλία ενόψει του σημερινού προημιτελικού με το Μαρόκο – Κλέβει την παράσταση η μάχη της Γαλλίας με την Αγγλία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

el-gr

2022-12-10T08:00:00.0000000Z

2022-12-10T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282114935613970

Kathimerini Digital