Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Πρεμιέρα Εθνικής με απώλεια

Εκτός μάχης με θλάση ο Κουρμπέλης, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα με Γιβραλτάρ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για την Εθνική ομάδα, λίγο πριν η αποστολή μπει στο αεροπλάνο για την Πορτογαλία ενόψει του αποψινού αγώνα (21.45) με το Γιβραλτάρ, για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024. Συγκεκριμένα, εκτός έμεινε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος υπέστη θλάση στον αριστερό μηρό και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για μια εβδομάδα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσει και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Βόλο την ερχόμενη εβδομάδα για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ υπολόγιζε τον αμυντικό μέσο του «τριφυλλιού» για βασικό και η απώλειά του αποτελεί σημαντικό πλήγμα, καθώς αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ουρουγουανός τεχνικός. Εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που έχει πρόβλημα στον προσαγωγό, όσο και ο Φώτης Ιωαννίδης και η συμμετοχή τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, κανονικά στη διάθεση του Πογιέτ τέθηκε ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Είναι δεδομένο ότι η Εθνική θέλει να ξεκινήσει με νίκη απέναντι στον πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου της, καθώς οι επόμενοι αντίπαλοί της είναι η Ιρλανδία, η Γαλλία και η Ολλανδία, ενώ θέση για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας θα κλείσουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, η Εθνική θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο μέσω των μπαράζ για το Nations League, τα οποία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024 και ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σήμερα επίσης διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι, με τη Γαλλία να υποδέχεται την Ολλανδία, ενώ η Ιρλανδία έχει ρεπό. Η Εθνική μας δεν έχει αγώνα τη 2η αγωνιστική και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα θα δώσει φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Λιθουανία στην «Opap Arena».

Μετά τον αποκλεισμό του τραυματία Κουρμπέλη, για την Πορτογαλία χθες το πρωί αναχώρησαν οι: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ρότα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Σιώπης, Κωνσταντέλιας, Χατζηγιοβάνης, Φορτούνης, Παπανικολάου, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Λημνιός, Γιακουμάκης, Παυλίδης.

Σήμερα διεξάγεται και το ντέρμπι του ομίλου, με τη Γαλλία να υποδέχεται την Ολλανδία.

AΘΛΗΤΙΚΑ

el-gr

2023-03-24T07:00:00.0000000Z

2023-03-24T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282097755952890

Kathimerini Digital