Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Συνάντηση Τσίπρα με Μενουδάκο

Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Το θέμα των υποκλοπών επανέφερε στο προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Οπως δήλωσε, «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο ιθύνων νους, ο πρωθυπουργός, θα είχε παραιτηθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την αντιπολιτευτική βεντάλια του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία στροφή πριν από την προκήρυξη των εκλογών. «Αυτός που μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι άλλο κόμμα», ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Υποστήριξε πως αν κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, κατηγορώντας τον πως θέλει να φτιάξει μια κυβέρνηση «κουρελού», συμπληρώνοντας πως η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μακρά εμπειρία σε αποστασίες.

Οικονομία, κράτος δικαίου και τα Τέμπη αποτελούν τις αιχμές της κριτικής κατά της κυβέρνησης. Για το τελευταίο θέμα θεωρείται πολύ πιθανό την Πέμπτη να μιλήσει στη Βουλή, στη συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Οπως είχε δημοσιεύσει η «Κ» από τις 19 Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, αίροντας για τη συγκεκριμένη περίπτωση την αποχή που είχε ανακοινώσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί για τη θέση του πρωθυπουργού ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα. Να μιλήσουμε για τα προγράμματα, ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αδικεί όποιον βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, αδικεί και τον ίδιο, εν προκειμένω τον κ. Ανδρουλάκη, που δεν τον έχω ακούσει να μιλάει για πολιτικές, αλλά για τα πρόσωπα. Δηλαδή, το μόνο πρόβλημά του στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, στην πιθανότητα να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο Μητσοτάκης; Οχι η πολιτική του Μητσοτάκη;».

Για τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση περί μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει κλείσει. «Ομολογώ ότι ακόμη και αν είχα την επιλογή μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα διάλεγα μια κυβέρνηση συνεργασίας. Οι προκλήσεις είναι εδώ. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη σε Μενουδάκο

Η προσοχή της Κουμουνδούρου παραμένει στραμμένη και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και αυτό αποδεικνύει η χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξήρε τον ρόλο που έπαιξαν ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην υπόθεση των υποκλοπών από την ΕΥΠ, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για παρακρατική λειτουργία. «Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ο ηθικός αυτουργός, δυστυχώς ο πρωθυπουργός της χώρας, θα είχε παραιτηθεί. Σήμερα απλά σιωπά. Δεν δίνει απαντήσεις». Ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Είναι καιρός εκείνος που έχει στο πλευρό του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους, και μάλιστα για παράβαση καθήκοντος, υπουργούς του, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, να σταματήσει να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών. Αλλωστε η Δικαιοσύνη πάντοτε ξεσκεπάζει τις συνωμοσίες, τις σκευωρίες και τα ρυπαρά δίκτυα. Και της έχουμε εμπιστοσύνη, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που την αντιμετωπίζει α λα καρτ».

Εστρεψε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, αλλά άσκησε κριτική και στον Ν. Ανδρουλάκη.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

el-gr

2023-03-28T07:00:00.0000000Z

2023-03-28T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281711208903933

Kathimerini Digital