Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Υπευθυνότητα, κριτική σκέψη και δεξιότητες πληροφορικής

Ποια ταλέντα βρίσκουν δύσκολα στην αγορά εργασίας 8 στους 10 εργοδότες

Της ΡΟΥΛΑΣ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ενα παγκόσμιο πρόβλημα, αυτό της δυσκολίας των εργοδοτών να βρουν εργαζομένους με ταλέντα όπως η υπευθυνότητα, η κριτική σκέψη και ανάλυση αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών, αντιμετωπίζουν και στη χώρα μας σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες. Οι οποίοι διαπιστώνουν έλλειψη όχι μόνο στις κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) αλλά και σε τεχνικές δεξιότητες, όπως πληροφορικής, μηχανικής και πωλήσεων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η έλλειψη ταλέντων διαπιστώνεται –ή για την ακρίβεια δηλώνεται– από επιχειρήσεις σε κλάδους όπως της ενέργειας, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της πληροφορικής αλλά και του τουρισμού.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Ετήσια Ερευνα Ελλειψης Ταλέντου του ομίλου Manpowergroup για το 2023, που συνολικά διεξήχθη σε σχεδόν 39.000 εργοδότες από 41 χώρες, και ειδικά για τη χώρα μας δείχνει πως σοβαρή ή σχετική δυσκολία να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα αντιμετωπίζουν σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 77% των εργοδοτών –ποσοστό ίσο με τον παγκόσμιο μέσο όρο– αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων ταλέντων.

Το 27% των Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα του ομίλου Manpowergroup δηλώνει ότι από πλευράς soft skills υπάρχει έλλειψη σε υπευθυνότητα, αξιοπιστία και πειθαρχία, ενώ το 26% αναφέρει ότι δεν βρίσκει ταλέντα με κριτική σκέψη και ανάλυση. Οι ηγετικές και κοινωνικές δεξιότητες επιρροής λείπουν για το 24%, ενώ ίσο ποσοστό εργοδοτών δηλώνει ότι από τα ταλέντα απουσιάζει η ανάληψη πρωτοβουλιών για την απόκτηση δεξιοτήτων. Τέλος, το 22% κρίνει ότι υπάρχει έλλειψη στη δεξιότητα της συνεργασίας και ομαδικής εργασίας.

Σε επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων, το 23% των εργοδοτών αναφέρει ότι λείπουν δεξιότητες της πληροφορικής / δεδομένων, το 19% της μηχανικής, το 18% του ανθρώπινου δυναμικού, το 17% των κατασκευαστικών / παραγωγικών και το 15% των πωλήσεων / μάρκετινγκ.

Ως προς τους κλάδους που αντιμετωπίζουν υψηλότερο πρόβλημα, η έρευνα καταγράφει ελλείψεις από την ενέργεια και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έως τη βιομηχανία, την υγεία και τις υπηρεσίες επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, το 96% δηλώνει ότι δεν βρίσκει ταλέντα για τον κλάδο της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, το 85% για τον κλάδο της βιομηχανίας και κατασκευών, το 84% για τον τομέα της υγείας και βιοεπιστημών, το 82% για τον κλάδο των υπηρεσιών επικοινωνίας, το 81% για τον κλάδο της πληροφορικής, ενώ για τους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών (συμπεριλαμβάνεται ο τουρισμός), των χρηματοοικονομικών και κτηματομεσιτικών και των μεταφορών, εφοδιαστικής αλυσίδας και αυτοκινητοβιομηχανίας τα ποσοστά είναι 70%, 68% και 65%, αντιστοίχως.

Στην ερώτηση, τέλος, πώς οι ίδιες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, το 60% των εργοδοτών επενδύει στην εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, το 54% στη μόνιμη πρόσληψη νέων ταλέντων και το 45% επενδύει σε περισσότερη τεχνολογία. Το 47% αναφέρει ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση της έλλειψης ταλέντου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στον τόπο ή στον χρόνο εργασίας. Το 14% είναι πρόθυμο να προσλάβει ταλέντα εκτός των συνόρων, ειδικά για τους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών (συμπεριλαμβάνεται ο τουρισμός) και της υγείας - βιοεπιστημών.

Το 60% των εργοδοτών επενδύει στην εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού του.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

el-gr

2023-03-28T07:00:00.0000000Z

2023-03-28T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282295324456189

Kathimerini Digital