Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Επαφή με τη φύση

μεξικο Μετά το Μπακαλάρ και το Τουλούμ, η σειρά πολυτελών ξενοδοχείων Habitas αποφάσισε να προσθέσει ακόμα ένα κατάλυμα στο portfolio της στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής –συγκεκριμένα στην πόλη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε–, η οποία προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, το ξενοδοχείο Habitas San Miguel απέχει 10 λεπτά από το ιστορικό κέντρο και είναι χτισμένο σε μια περιοχή που ορίζεται από θερμές πηγές και περιπατητικά μονοπάτια, προσφέροντας εκπληκτική θέα στην κοιλάδα Βάγιε ντε λος Σεντέρος. Τα 60 πολυτελή δωμάτια –των οποίων η κατασκευή ακολουθεί τις αρχές του βιοφιλικού σχεδιασμού– διαθέτουν τοίχους από ασβεστόλιθο που προσφέρουν δροσιά στις υψηλές θερμοκρασίες, ιδιωτικές βεράντες, κήπους με κακτοειδή και ιδιαίτερη διακόσμηση από τοπικούς τεχνίτες. Το εστιατόριο Comunidad ακολουθεί farm-to-table φιλοσοφία, δίνοντας έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες του τόπου, ενώ σε περίπτωση που αναζητάτε την εσωτερική σας γαλήνη, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα yoga, διαλογισμού και συνεδρίες με θιβετιανά singing bowls. ourhabitas.com/san-miguel-de-allende – σ. κ.

αμστερνταμ Το Rijksmuseum παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ολλανδό ζωγράφο του 17ου αιώνα Johannes Vermeer (1632-1675), με 28 από τα 37 έργα που αποτελούν τη συνολική παραγωγή του καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων των δύο μοναδικών τοπίων που έχει φιλοτεχνήσει: μια θέα της πόλης από το ποτάμι και ενός δρόμου με τυπικά ολλανδικά σπίτια. Ο διεθνής Τύπος υποδέχτηκε το εικαστικό γεγονός με διθυραμβικά σχόλια:

«Μια διεθνής πράξη λατρείας», «Είναι κάτι περισσότερο από μια έκθεση», «Είναι θαύμα », γράφουν μεταξύ άλλων οι Financial Times, Guardian, Washington Post, παροτρύνοντας το κοινό να ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για να την απολαύσει. Ο Vermeer θεωρείται ο «δάσκαλος» του οικείου και του ρεαλισμού, λόγω της σημασίας που έδινε στη λεπτομέρεια, παρότι οι πίνακές του ήταν προϊόντα μυθοπλασίας. Το μουσείο εκθέτει το έργο του με βάση τις θεματικές που ο ίδιος ανέπτυξε, αναδεικνύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου που πραγματευόταν ο ζωγράφος. Έως 06/2023. rijksmuseum.nl – Π. λ.

ADVERTORIAL

el-gr

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

2023-03-19T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282303914373054

Kathimerini Digital