Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Δεκέμβριος 2004

Δεκέμβριος 2022

Να είστε καλά και να προσέχετε!  

18 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ανελλιπούς παρουσίας στα οινικά δρώμενα. Δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνηση και την περηφάνια μου όταν συναντώ ανθρώπους που στις σελίδες του Οινοχόου ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο του κρασιού, όταν οι οινοπαραγωγοί λένε ότι ο Οινοχόος δεν είναι απλώς ένα περιοδικό, αλλά ένα ζωτικό κομμάτι για την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού τα τελευταία κρίσιμα χρόνια.

18 χρόνια. Κάθε χρονιά που φεύγει μου μοιάζει με θεατρική παράσταση, που μόλις τελειώνει οι συντελεστές βγαίνουν να χαιρετήσουν το κοινό, να ευχαριστήσουν με βαθιά υπόκλιση και, αφού πέσει η αυλαία, να αρχίσουν τις συζητήσεις για τη νέα σεζόν. Ο Οινοχόος δίνει δύο φαμόζες παραστάσεις τον χρόνο, με το φανατικό κοινό του να περιμένει ανυπόμονα το καινούργιο έργο. Πριν πέσει η φετινή αυλαία και χαμηλώσουν τα φώτα, θέλω να σας παρουσιάσω όλους τους συντελεστές.

Αυλαία! Προβολείς! Κυρίες και κύριοι, Σωτήρης Μαργέλος. Ο designer, ο άνθρωπος που δίνει σάρκα και οστά στα κείμενα και στις φωτογραφίες, δημιουργώντας κάθε φορά ένα λαχταριστό τεύχος με το μαγικό του ραβδί, το αστείρευτο χιούμορ και τις ιδέες του. Νένα Δημητρίου. Το κορίτσι με το τραγανό, αισιόδοξο γέλιο. Ακούραστη, αποτελεσματική, οργανωτική, δημιουργική, με φινετσάτο επαγγελματισμό, η συνεργάτις που ονειρεύονται όλοι, αλλά μόνο εμείς έχουμε το προνόμιο να την έχουμε. Νάσια Διαμαντίδη. Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και χωρίς τη Νάσια θα είχαμε πολύ φτωχό λεξιλόγιο. Photo editor, πολύτιμη και αναντικατάστατη. Άννα Παπαδάκη. Η ήρεμη δύναμη. Μόλις τελειώσει τις επιμέλειες της Vogue, ρίχνεται με πάθος στον Οινοχόο και φροντίζει τις σελίδες μας. Δήμητρα Καράμπελα, Αλεξάνδρα Σφυρή. Οι φιλόλογοι που επιμελούνται το λεξιλόγιό μας. Τα μάτια και οι διορθώσεις τους είναι τόσο απαραίτητα. Ξένια Κατσιούλα, Αγγελική Υφαντίδου. Η εμπορική διεύθυνση του περιοδικού, ακρογωνιαίος λίθος μας. «Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων». Οι δυο τους μας επιτρέπουν να κρατάμε τα υψηλά στάνταρ της έκδοσής μας. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αγάπη μου στην Ευαγγελία Σωτηροπούλου, τη γραμματέα που στωικά μας ανέχεται όλους για χρόνια. Τα ονόματα των αγαπημένων συνεργατών θα τα διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν, στις δοκιμές, στα ταξίδια, στις επιλογές, στις απόψεις. Άνθρωποι με πάθος για το κρασί, εκλεκτοί φίλοι, ερασιτέχνες με σπάνιο επαγγελματισμό δανείζουν τις γνώσεις τους στο περιοδικό, το αγαπημένο «παιδί» όλων μας. Τα φώτα στην πλατεία χαμηλώνουν, η αυλαία πέφτει σιγά σιγά. Σας ευχαριστώ που για έναν ακόμα χρόνο παρακολουθήσατε το έργο μας. Σας εύχομαι καλές γιορτές, καλό υπόλοιπο χειμώνα και σας περιμένω με κέφι το καλοκαίρι του 2023.

Editorial

el-gr

2022-12-18T08:00:00.0000000Z

2022-12-18T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281672553999234

Kathimerini Digital