Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

«Άν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα»

Κασσελάκης για «ομάδα Αχτσιόγλου»

Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης και «ομάδα Αχτσιόγλου» κάνουν σαφές με τις τελευταίες παρεμβάσεις τους πως το διαζύγιο θα είναι λυτρωτικό και για τις δύο πλευρές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάζοντας τις εβδομαδιαίες εκπομπές του στα ερτζιανά, έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες πως πρέπει να αποφασίσουν τώρα τι θα πράξουν.

Χωρίς να τείνει πλέον χείρα φιλίας, μετά τις διαρροές που υπάρχουν από την ομάδα των «6+6» πως το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οριστικό, ο Στέφανος Κασσελάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τους έδειξε την πόρτα της εξόδου. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην άρνηση της Εφης Αχτσιόγλου να αναλάβει κάποιο πόστο μέσα στο κόμμα. «Από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Αρα, όταν διαβάζω εγώ ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι δεν υπάρχει συμβίωση με την τωρινή ηγετική ομάδα, ξέρετε τι σκέφτομαι; Μα θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκλησή μου. Και αυτή την εβδομάδα είχα πει πως θέλω να κάνω Πολιτικό Κέντρο να είμαστε ισότιμοι. Δεν υπάρχει στενός κύκλος». Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ακόμη πως «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές» με τα προς αποχώρηση στελέχη, πέρα από τη φορολογία, για την οποία έχει μιλήσει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο προσωπική η διαφωνία και λυπάμαι», πρόσθεσε.

Στην ηγετική ομάδα είναι φανερό πως επιθυμούν να τελειώνουν με την εσωστρέφεια. Πιστεύουν πως οι χαμηλοί δείκτες των τελευταίων δημοσκοπήσεων οφείλονται ακριβώς σε αυτή την κατάσταση, καθώς όλες οι αντιπολιτευτικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη «πνίγονται» από την επικείμενη διάσπαση που συνεχώς προαναγγέλλεται αλλά δεν έρχεται. Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στο πρώτο του εβδομαδιαίο ραντεβού με τα ερτζιανά, που εγκαινίασε χθες. Ο σάλος που προκλήθηκε από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τη Σία Αναγνωστοπούλου, λόγω των ιατρικών προσωπικών δεδομένων που περιείχε, σχολιάστηκε από τον κ. Κασσελάκη. Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είχε ζητήσει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, να τοποθετηθεί ο πρόεδρος δημοσίως. «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε. Συγχρόνως όμως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τον Παύλο, τον οποίο έχω επιλέξει ως συντονιστή των ΕΠΕΚΕ, πριν δει δείγμα γραφής από το έργο του». Στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη με τίτλο «Το “φαινόμενο Κασσελάκη” – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε κατ’ αρχάς για την επαφή που έχει με τον κόσμο. Τόνισε πως περπατάει στον δρόμο και ότι δεν φοβάται το ντιμπέιτ, την παρεξήγηση, το βρίσιμο. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος», κατέληξε στην εισαγωγή του. Σε σχέση με την κριτική που έχει δεχθεί από την ομάδα των «6+6» στην Κ.Ε. πως «δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right», απάντησε πως «οι απόψεις μου είναι 100% αντίθετες με του Ντόναλντ Τραμπ. Εμείς είμαστε στη σωστή μεριά της Ιστορίας». Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση παραδέχθηκε ότι αισθάνεται πως δεν ήταν ο Στέφανος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο: «Δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι προφανώς η εκλογή μου, η οποία άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες, έχει αντιδράσεις». Για τις επιθέσεις που δέχθηκε από την «Ομπρέλα» και προχώρησε στην παραπομπή των τεσσάρων στελεχών στο Πειθαρχικό, τόνισε: «Εγώ αντέδρασα σε ύβρεις, δεν προκάλεσα ύβρεις».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος», ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξ. Κοντιάδη.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

el-gr

2023-11-21T08:00:00.0000000Z

2023-11-21T08:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281496461022994

Kathimerini Digital