Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Protergia Sun Save Η νέα εποχή της ενέργειας στα χέρια σου

Το όραμα της Protergia γίνεται πράξη δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον της ενέργειας με υπηρεσίες, προγράμματα και εργαλεία πιο φιλικά και «πράσινα», ειδικά σχεδιασμένα για τον πολίτη της νέας, «σύγχρονης» εποχής.

Ηνέα υπηρεσία της Protergia, το Protergia Sun Save προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ήλιου στο έπακρο, ακολουθώντας τρεις βασικές αρχές που θα οδηγήσουν με ασφάλεια στη νέα εποχή της ενέργειας. Συγκεκριμένα, οι έννοιες της οικονομίας, της αυτονομίας και της βιωσιμότητας, λαμβάνουν νέες διαστάσεις στην πορεία για ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Βασικό πλεονέκτημα, η δυνατότητα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και η αξιοποίησή της στο σπίτι ή στην επιχείρηση. Ένα μόνο μικρό κομμάτι του ήλιου αρκεί για να μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, να χαρίσει αυτονομία και ταυτόχρονα να φροντίσει για ένα πιο βιώσιμο κόσμο!

Η εξειδικευμένη ομάδα της Protergia είναι διαθέσιμη για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας και την εγκατάσταση με απλό και εύκολο τρόπο. Ειδικός τεχνικός επισκέπτεται και εξετάζει το χώρο, καταγράφει τις ανάγκες και εκπονεί τη μελέτη, αναλαμβάνοντας τη διαδικασία και το έργο από το Α μέχρι το Ω. Ξεκινώντας από τη μελέτη και την αδειοδότηση του συστήματος και συνεχίζοντας στην εγκατάσταση και την τελική σύνδεση, παραδίδει στον πελάτη έτοιμο ένα σύστημα που θα του εξασφαλίσει οικονομία και ενεργειακή αυτονομία.

Η υπηρεσία Protergia Sun Save επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας στην οικιακή κατανάλωση μέσα από την οικιακή μπαταρία και την προηγμένη εφαρμογή της Huawei που προσφέρουν απόλυτο έλεγχο της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού των διαστημάτων χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας επιλέγοντας κατά βούληση τη χρήση ενέργειας μεταξύ του δικτύου, του φωτοβολταϊκού συστήματος ή της αποθήκευσης στην μπαταρία. Με αυτό τον τρόπο, η Protergia κάνει το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα προς τη νέα εποχή της ενέργειας, με τον χρήστη να έχει πλέον στα χέρια του όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για ένα πιο «πράσινο» και αυτόνομο σπίτι.

Η εξοικονόμηση των εξόδων του χρήστη είναι ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό που προσφέρει το Protergia Sun Save αφού πλέον, υπό προϋποθέσεις, υπάρχει η δυνατότητα μέχρι και μηδενισμού των εξόδων για το ρεύμα από τη στιγμή που ο χρήστης είναι σε θέση να παράγει το δικό του ρεύμα και να το διαχειρίζεται όπως ο ίδιος κρίνει με βάση τις απαιτήσεις του σπιτιού.

Παράλληλα, είναι εφικτή η δημιουργία ενός ενεργειακά αυτόνομου σπιτιού ή επιχείρησης που είναι λιγότερο εξαρτώμενο από το δίκτυο ηλεκτροδότησης – ποικίλει αναλόγως της μπαταρίας και του όγκου των συνδεδεμένων φορτίων, έχοντας τη δυνατότητα να φτάσει υπό προϋποθέσεις μέχρι και τις 8 ώρες. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης και ο βαθμός αυτάρκειας, που μαζί οδηγούν στη μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και σε ακόμα μεγαλύτερο όφελος για το χρήστη.

Ένα μόνο μικρό κομμάτι του ήλιου αρκεί για να μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, να χαρίσει αυτονομία και ταυτόχρονα να φροντίσει για ένα πιο βιώσιμο κόσμο!

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας αυτής –που συνδυάζει φωτοβολταϊκά panel με μπαταρία και διαχειριστικό– συγκριτικά με τις απλές εφαρμογές net metering είναι ότι επιτυγχάνεται σημαντική οικονομία και αυτονομία υπό όλες τις συνθήκες. Παράλληλα, προσφέρεται ακόμα περισσότερη ασφάλεια, λιγότερες ρυθμιζόμενες χρεώσεις, μεγαλύτερη απόδοση και ταχύτερη απόσβεση. Η εγκατάσταση μπαταρίας προσφέρει άλλο επίπεδο ασφάλειας και άνεσης, προσδίδοντας υπεραξία στο ακίνητο.

Η ασφάλεια που προσφέρει η υπηρεσία φαίνεται και σε περιπτώσεις έκτακτων διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (όπως έντονων χιονοπτώσεων, πτώσεων δέντρων ή παρατεταμένου καύσωνα) ή ακόμη και προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. Συγκεκριμένα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα και την επιλογή σε περιπτώσεις διακοπών ηλεκτροδότησης να τροφοδοτήσει τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού του για αρκετές ώρες μέσα από το σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας που θα διαθέτει. Όλα αυτά πραγματοποιούνται σε ένα ιδιαίτερα προνομιακό και καινοτόμο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως σύνδεσης παρόχου.

Το πολύπλευρο και πρωτοποριακό προφίλ της Protergia έχει πολλές εκφάνσεις και η νέα υπηρεσία Protergia Sun Save είναι μία από αυτές. Η ολοκληρωμένη λύση παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας παρουσιάζεται μέσα από στρατηγικές συνεργασίες για την αγορά μπαταριών και software/hardware εξοπλισμού από την Huawei, που έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία τεχνογνωσίας στη ψηφιακή τεχνολογία πληροφοριών καθώς και μέσα από την εμπειρία της Protergia στην αγορά του net metering ήδη για περισσότερα από 3 χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ

el-gr

2022-08-13T07:00:00.0000000Z

2022-08-13T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281612424180653

Kathimerini Digital