Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Γρήγορες πίτσες με πίτες σουβλακιού

+ tips για να μη γίνουν «λάστιχο» όταν κρυώσουν λίγο

ΠΡΌΈΤΌΙΜΑΣΙΑ: 5΄ ΨΗΣΙΜΌ: 7΄

ΈΥΚΌΛΌ ΌΙ ΓΈΜΙΣΈΙΣ

Με φέτα, γραβιέρα και ελιές

ΠΡΏΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα. Από πάνω σκορπίζουμε 4 κουτ. σούπας (60 γρ.) τριμμένη γραβιέρα ανακατεμένες με 2 κουτ. σούπας (30 γρ.) φέτα και 1/8 κουτ. γλυκού ρίγανη. Αν έχουμε 2-3 ελιές, τις κόβουμε κομμάτια και τις σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια. Η υγρασία που έχει η φέτα δεν θα αφήσει να στεγνώσει η πίτσα.

Με μοτσαρέλα, ντοματίνια και βασιλικό Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα. Σκορπίζουμε από πάνω 3 κουτ. σούπας (45 γρ.) τριμμένη γραβιέρα. Σπάμε με το χέρι 4 μίνι μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα ή 1/2 μεγάλη πάνω στην πίτσα, ώστε τα ζουμιά της να πέσουν και να σταθούν πάνω στη γραβιέρα (αυτοί οι μαγικοί χυμοί θα κάνουν πιο μαλακή την πίτα και δεν θα παραστεγνώσει). Αν έχουμε 3 ντοματίνια, τα κόβουμε σε κυβάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σκορπίζουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Με κασέρι, ντομάτα και λουκάνικο Αλείφουμε μία πίτα σουβλακιού με 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας από κονσέρβα. Πασπαλίζουμε με 4 κουτ. σούπας κασέρι χοντροτριμμένο. Από πάνω βάζουμε 3-4 λεπτές φέτες ντομάτας αλατοπιπερωμένες και 6-7 πολύ λεπτές φέτες λουκάνικο. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Το λιωμένο κασέρι είναι «μονωτικό» και θα βοηθήσει να μη γίνει «λάστιχο» η πίτα.

ΤΌ ΨΗΣΙΜΌ

Αφού «στήσουμε» τα υλικά της επιλογής μας πάνω στις πίτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 7 λεπτά.

1 φλιτζάνι του καφέ (90 ml) ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται ώστε ίσα να καλυφθεί ο πάτος. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το λάδι, βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού ένα ένα στο μείγμα με τα κορν φλέικς, γυρνώντας τα να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές, και τα τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε πάλι το σκεύος όπου τηγανίσαμε τις πατάτες στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ξανά, ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε το ψάρι μαζί με τις πατάτες και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με τη σος μαγιονέζας. Σος μαγιονέζας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

*ΜΥΣΤΙΚΌ Αν δεν έχουμε γουδί, μπορούμε να βάλουμε τα κορν φλέικς σε ένα polybag, που θα δέσουμε καλά, και να τα κοπανίσουμε με τον πάτο από ένα ποτήρι ή ένα μπρίκι. Ή μπορούμε να τα αλέσουμε στο μούλτι σε διακεκομμένη λειτουργία. Δεν χρειάζεται να γίνουν τελείως σκόνη.

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΌΙΤΗΤΈΣ TΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΕΥΧΟΣ

el-gr

2023-09-10T07:00:00.0000000Z

2023-09-10T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/281801403550799

Kathimerini Digital