Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

15 Αφήστε τις ντιζαϊνιές και τις πρωτοτυπίες του ντεκόρ για τα σάιτ και τα περιοδικά διακόσμησης. Η κουζίνα είναι πάνω από όλα χώρος λειτουργικός, πρακτικός, φιλικός στον χρήστη.

16 Τακτοποιήστε σκεύη και συσκευές ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε. Μην κρύβετε το μούλτι πίσω από βαριές κατσαρόλες σε χαμηλά ράφια, θα το πληρώσουν ακριβά η μέση και τα νεύρα σας. Αφήστε το σε ένα σημείο του πάγκου, για να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

17 Ομαδοποιήστε με όποιον τρόπο σάς βολεύει τα κατσαρολικά. Κανονικά, τα βαριά μπαίνουν σε χαμηλό ράφι του ντουλαπιού, αλλά θα ξεμεσιάζεστε κάθε φορά που τα χρειάζεστε. Τακτοποιήστε τα με άξονα την ευκολία σας και μόνο.

18 Βάλτε σε ένα ντουλάπι τα καπάκια των σκευών σε μια πιατοθήκη και τις κατσαρόλες τη μία μέσα στην άλλη, ανάλογα με το μέγεθος. Δεν φαντάζεστε πόσο χώρο κερδίζετε και πόσο εύκολα θα βρίσκετε αυτό που ψάχνετε!

19 Για να μη σπάνε τα νεύρα σας κάθε φορά που ψάχνετε το περιοδικό ή το βιβλίο μαγειρικής με τη συνταγή που θέλετε, αφιερώστε ένα ράφι της κουζίνας για τα έντυπα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Η θέση τους είναι στην κουζίνα, όχι στο σαλόνι.

20 Επενδύστε σε διαχωριστικά ντουλαπιών και συρταριών. Είναι πάμφθηνα και σας βοηθούν να ταξινομήσετε τα πάντα, για να μην εκνευρίζεστε ψάχνοντας ένα μικρό ανοιχτήρι σε μια θάλασσα από κουτάλες και πιρούνες.

21 Ένα μικρό, γερό σκαμνάκι ή μια μίνι στιβαρή σκαλίτσα είναι απαραίτητα στην κουζίνα, για να φτάνετε στη στιγμή, εύκολα και με ασφάλεια οτιδήποτε βρίσκεται σε ψηλά ράφια ή ντουλάπια.

22 Οι τυχεροί που έχετε κήπο ή αυλή ή έστω μεγάλη βεράντα φυτέψτε μυρωδικά όσο πιο κοντά στην κουζίνα μπορείτε. Ποιος θέλει να κάνει τον κύκλο του σπιτιού για να κόψει δυο κορφούλες δυόσμο; 23 Από την άλλη, όσοι μένετε σε διαμέρισμα βάλτε μερικά γλαστράκια με μυρωδικά στο περβάζι του παραθύρου της κουζίνας ή σε ηλιόλουστο σημείο του πάγκου.

24 Γενικά, όσο μεγάλη κι αν είναι η κουζίνα, φροντίστε να τοποθετήσετε αυτά που χρειάζεστε συχνότερα σε απόσταση χεριού.

TΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΕΥΧΟΣ

el-gr

2023-09-10T07:00:00.0000000Z

2023-09-10T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282346864397391

Kathimerini Digital