Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

ΣΠΡΙΤΖ

Στα ελληνικά.

Από τη — ΝΕΝΑ ΗΜΗΤΡΙΟΥ φωτογραφίες — ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΣ

Η ΠΟΠΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥ δηλώνει φαν των προϊόντων που έχουν ελληνική υπογραφή. «Εκτός του ότι αρκετά από αυτά είναι πολύ νόστιμα, νιώθω επίσης περήφανη για τους ανθρώπους που τα έχουν δημιουργήσει. Σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, με περιορισμένη δυναμική, πολλοί από αυτούς κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας αγοράς στα ελληνικά προϊόντα. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια ανάπτυξης, γι’ αυτό και ο δικός μας ρόλος ως bartenders είναι πολύ σημαντικός. Είναι σπουδαίο να βλέπει κανείς στα μπαρ του εξωτερικού το Metaxa, το Opurist ή ένα απόσταγμα μαστίχας, και είμαι αισιόδοξη ότι σύντομα θα δούμε και άλλα.

»Αν μπορούσα να φτιάξω το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ με 100% ελληνικά προϊόντα, αυτό θα είχε φρέσκο άγριο δίκταμο από την Κρήτη, ανθό αλατιού από τους βράχους στο Ταίναρο, τσίπουρο από τη Θεσσαλία, λεμόνια από το Ναύπλιο και κρόκο από την Κοζάνη.

»Και όλα αυτά με τη συνοδεία Αρσενικού από το τυροκομείο του Μπαμπούνη στη Νάξο. Τα ελληνικά αποστάγματα, καθώς και τα προϊόντα που μας δίνει η γη είναι πολλά και αξίζει να πειραματιστούμε με αυτά», λέει.

Αν κάποιος αγαπάει τα ελληνικά αποστάγματα και τα ελληνικά βότανα, μπορεί να δοκιμάσει τις δημιουργίες της στο The Naxos Apothecary στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 3-5) και στη Νάξο.

Με έμπνευση από τέσσερα νέα ελληνικά προϊόντα, η Πόπη Σεβαστού, Bar Manager στο Nolanverse (Proveleggios + Nolan) και στο Belman στη Χώρα της Νάξου, φτιάχνει δροσερά κοκτέιλ για κάθε ώρα.

Editorial

el-gr

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282406993729100

Kathimerini Digital