Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

ΕΞΙ ΚΟΚΤΕΪΛ

Με λευκό ρούμι.

Από τη — ΝΕΝΑ ΗΜΗΤΡΙΟΥ Φωτογραφίες — ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μιξάρεται εύκολα, είναι προσιτό στην τιμή και αποτελεί την ιδανική βάση στα πιο κλασικά καλοκαιρινά κοκτέιλ. Δοκιμάσαμε δέκα από αυτά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και φτιάξαμε έξι κοκτέιλ ταμάμ για την εποχή.

ΔΙΑΥΓΕΣ, ΕΛΑΦΡΥ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, φτιαγμένο από χυμό ζαχαροκάλαμου ή μελάσας, το λευκό ρούμι παραμένει hit του καλοκαιριού, με δημοτικότητα που δεν δείχνει σημάδια πτώσης μέσα στις δεκαετίες. Ελαφρώς γλυκό, με σχετική βοτανικότητα, το προφίλ του το καθιστά εξαιρετική βάση για κοκτέιλ, όπως και το διάφανο χρώμα του, που του επιτρέπει να αναμειχθεί άψογα με άλλα συστατικά. Βανίλια, βοτανικές νότες ή νότες εσπεριδοειδών είναι κάποια στοιχεία που μπορεί να βρείτε στο γευστικό προφίλ του. Αρκετά λευκά ρούμια παλαιώνονται για μικρό χρονικό διάστημα και αποκτούν ένα κάποιο γευστικό βάθος. Ωστόσο, μην περιμένετε την πολυπλοκότητα της γεύσης που βρίσκουμε στα περισσότερα παλαιωμένα αποστάγματα ζαχαροκάλαμου.

Η νομοθεσία για την παραγωγή τους διαφέρει από χώρα σε χώρα. Προτείνουμε να διαβάσετε την ετικέτα για να δείτε αν έχει προστεθεί ζάχαρη στο ποτό. Ωστόσο, μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή λευκά ρούμια είναι και αρκετά οικονομικά, συνεπώς δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για το συγκεκριμένο είδος αλκοόλ. Διαθέστε το budget σας σε καλής ποιότητας πάγο και premium αναψυκτικά και θα έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στο ποτήρι.

Editorial

el-gr

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282437058500172

Kathimerini Digital