Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

ΚΡΑΣΙΑ VALUE FOR MONEY

Κείμενα — ΒΕΝΙΑ ΡΟΥΦΑ φωτογραφίες — ΑΣΠΑ ΚΟΥΛΥΡΑ

Ροδίτης 2022,

ΟΙΝΟΤΡΟΠΑΙ, 8€ Το ανερχόμενο κτήμα Οινοτρόπαι στη Μεσσηνία μάς έχει συνηθίσει σε νόστιμα μονοποικιλιακά κρασιά, κυρίως από ξένες ξακουστές ποικιλίες. Ο Ροδίτης τους, αν και βρίσκεται εκτός ζώνης ΠΟΠ, έχει φρέσκια, εκφραστική μύτη, με τα εσπεριδοειδή σε ρόλο πρωταγωνιστή, ελαφρύ ισορροπημένο στόμα και τραγανή οξύτητα. Είναι ένα καθημερινό κρασί που πίνεται καλά παγωμένο, χωρίς φιοριτούρες. Ταιριάζει με ωμό, μαριναρισμένο ψάρι.

Μαλαγουζιά 2021,

ΒΑΤΙΣΤΑΣ, 8€ Η ενασχόληση της οικογένειας Βατίστα με το κρασί ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90. Πλέον, στην ιστορική ζώνη της Μονεμβασιάς καλλιεργούν τοπικές ελληνικές, αλλά και διάσημες ξένες ποικιλίες. Το συγκεκριμένο κρασί είναι μια «μπαμπάτσικη» Μαλαγουζιά με έντονο ανθικό στοιχείο, αυστηρό στιλ και βοτανική επίγευση. Ταιριάζει πολύ με ντολμάδες. Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τη σοδειά του 2022.

Monograph Rosé 2021,

GAIA WINES, 6€ Ο Αμμωνίτης είναι ένα απολίθωμα σε σπειροειδή μορφή που συμβολίζει τη συνεχόμενη αλλαγή και εξέλιξη της ζωής. Έτσι και το κτήμα Γαία, με σεβασμό στην παράδοση και άριστη τεχνολογική γνώση, δημιουργεί προϊόντα με αποτύπωμα. Το Μonograph Rosé είναι ένα φρέσκο, δροσερό κρασί με τραγανή οξύτητα και αρώματα γινωμένων κόκκινων φρούτων, με τη φράουλα και το κεράσι να «φωνάζουν» από μακριά. Παγώστε και μια δεύτερη φιάλη, θα χρειαστεί! Τέλειο δίπλα σε τηγανητό γαριδάκι.

Blanc 2020,

CHÂTEAU MOTTE MAUCOURT, 8€ To Château Motte Maucourt διαθέτει 500 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, με την έκτη γενιά της ίδιας οικογένειας στη διοίκηση. To Blanc του 2022 είναι ένα λευκό φρουτώδες κρασί από Sauvignon Blanc, με τα εσπεριδοειδή σε ξέφρενο ρυθμό και τη βοτανικότητα στη μύτη να μαρτυρούν τη γαλλική του ταυτότητα. Απολαμβάνουμε ένα απίθανο Bordeaux με μόλις 8 ευρώ! Ταιριάζει με ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Νέοι οινολόγοι επιλέγουν από ηλεκτρονικές κάβες ετικέτες χαμηλού κόστους, με «ταβάνι» τα 10€, αναγνωρίζοντας στα κρασιά την οινική τους αξία.

τα κρασιά δοκίμασαν οι οινολόγοι —

ΒΕΝΙΑ ΡΟΥΦΑ, ΧΑΡΑ ΓΚΟΓΚΟΥ, ΣΤΕΛΛΙΝΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ, ΑΡΗΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editorial

el-gr

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282544432682572

Kathimerini Digital