Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ePaper

VALUE FOR MONEY

Μάλα Δρυς 2021, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΣΑΚΛΗ, 9€

Η οικογένεια Δασακλή έχει μακρά ιστορία στην αμπελουργία και στην οινοποίηση. Δεν είναι τυχαίο που το όραμα του Θανάση Δασακλή και του γιου του, Κώστα, πραγματοποιήθηκε, αποδίδοντας μερικά υπέροχα κρασιά. Το Μάλα Δρυς είναι ένα φανταστικό blend από Αγιωργίτικο και Merlot, με εκφραστικά αρώματα από κόκκινα φρούτα, κομψές νύξεις δρυός και ακαταμάχητη επίγευση. Είναι ένα βραβευμένο ερυθρό, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Συνοδεύστε το με μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι.

Pixie 2022, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ, 9€

Oι Αμπελώνες Μάρκου δίνουν χίλιους λόγους για να τους επισκεφτείς. Βρίσκονται κοντά στην Αττική, διαθέτουν φροντισμένο Μουσείο Οίνου, η οικογένεια είναι εξαιρετικοί ξεναγοί και θερμοί οικοδεσπότες και, βέβαια, παράγουν κάποια από τα πιο καλοφτιαγμένα κρασιά. Το Pixie τους τα έχει όλα: πλούσια αρώματα από κόκκινα φρούτα και τριαντάφυλλα, λίγα υπολειμματικά σάκχαρα, δροσιστική επίγευση και εξαιρετική τιμή. Βάλτε το δίπλα σε χοιρινό με BBQ sauce.

Nautilus Drink Pink 2022, LA TOUR MELAS, 9€

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το La Τour Melas μάς έχει κακομάθει με τα νόστιμα γαστρονομικά ροζέ του. Μαζί με τα «αδελφάκια» του, το Ιdylle και το μικρής παραγωγής Silphium, το Nautilus συμπληρώνει την τριάδα. Αρώματα από κεράσια, τροπικά φρούτα και ίχνη φυτικότητας μπλέκονται αρμονικά σε ένα μέτριου σώματος κρασί, με δροσερή οξύτητα και στιλ Προβηγκίας. Βάλτε το να παγώνει και συνοδεύστε το με ταρτάρ φρέσκου τόνου.

Ορεινός Ήλιος Ερυθρό 2019, SEMELI, 10€

Το πανέμορφο Κτήμα Σεμέλη είναι ένας παράδεισος για οινόφιλους. Ο Ορεινός Ήλιος αποτελεί ένα blend από το δημοφιλές Syrah και το φρουτώδες Αγιωργίτικο. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο κόκκινο κρασί με αρώματα βανίλιας στη μύτη και σπιρτόζικα μπαχαρικά στο στόμα. Ιδανικό για πικνίκ με μεζέδες ή με πίτσα με τυρί και ντομάτα.

Τρεις Μάγισσες 2022, ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ, 10€ Ο Χρήστος Μπαραφάκας, τρίτη γενιά αμπελουργός, δραστηριοποιείται στη Νεμέα εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Πέρα από τις αξιόλογες, στιβαρές Νεμέες του, παράγει και ένα ροζέ, τις Τρεις Μάγισσες, από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah και Μοσχοφίλερο. Hμίξηρο, με έντονα φρουτώδη αρώματα στη μύτη και λαχταριστά τριανταφυλλένια λουκούμια στο στόμα, είναι ελκυστικό μέχρι και την τελευταία γουλιά. Ταιριάζει με ντοματοσαλάτα.

Sangre de Toro 2020, TORRES, 9€ H φαμίλια Τorres άρχισε να παράγει κρασιά στο Πενεδές της Ισπανίας το 1870, και πλέον εξάγει σε περισσότερες από εκατό χώρες. To Sangre de Τoro είναι ένα πολύ επιτυχημένο χαρμάνι από τη γοητευτική Garnacha και το στιβαρό Cariñena, και συνδυάζει αρώματα κόκκινων φρούτων με γήινες νύξεις και νότες μπαχαρικών. Ταιριάζει φανταστικά με πικάντικα ψητά λουκάνικα και αλλαντικά τύπου τσορίθο ή κοκκινιστά κεφτεδάκια. Η Ισπανία στο ποτήρι!

Pinot Grigio Veneto 2021, SACCHETTO, 8€ H οικογένεια Sacchetto μετράει πάνω από 100 χρόνια στην παραγωγή οίνων στο Veneto. To οινοποιείο είναι γνωστό για τα αφρώδη, αλλά και το ζωηρό Pinot Grigio δεν περνάει απαρατήρητο. Διαθέτει έντονη φυτικότητα, με τη μέντα να ευωδιάζει, δροσιστική οξύτητα και έναν υπαινιγμό διοξειδίου του άνθρακα που σπινθηρίζει στην παλέτα μας. Είναι ένα καλοκαιρινό κρασί που ταιριάζει με πικάντικα λαχανικά, αλλά και με τηγανητά ψαράκια.

Καλαμαρι Ή Γαριδα

el-gr

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

2023-06-03T07:00:00.0000000Z

https://kathimerini.pressreader.com/article/282557317584460

Kathimerini Digital